lifestyle

Temptation Island USA – mijn mening tot nu toe!

Toen ik twee weken terug hoorde dat de Amerikaanse versie van Temptation Island beschikbaar was op videoland gooide ik natuurlijk meteen al mijn werk aan de kant en ging ik klaarzitten voor de eerste aflevering. Temptation Island is nou eenmaal mijn guilty pleasure! Aangezien de Nederlandse versie nog even op zich liet wachten was dit een mooi tussentijds zoethoudertje. Na het eerste kwartier viel echter al wel het e.e.a. op.. dit is een ander concept dan wij gewend zijn.

Laten we eerst beginnen bij de koppels. Waar er in Nederland vaak hele zekere koppels meedoen (ons kan echt niks overkomen!) lijkt Temptation Island USA eerder een soort relatie-oord te zijn waar je kunt leren hoe slecht je relatie (waar je toch al over twijfelde) nu eigenlijk echt is. De koppels hebben allemaal problemen en er worden zelfs opmerkingen gemaakt als “ik weet niet of hij wel echt de man voor mij is en wil nu kijken of er iemand beter bij me past”. Ook is zoenen prima als ze daardoor kunnen testen of iemand anders misschien een betere match voor ze is. Eh, ja.

Wat ik ook erg gek vind is dat de verleidsters geen verleidsters zijn zoals we ze bij ons kennen (wild, bloot, ordinair en ‘hongerig’) maar juist lieve girl-next-door meisjes die op zoek zijn naar de ware liefde. Die ze dan hopen te vinden bij een man in een relatie(?). De koppels moeten zich ook echt opstellen alsof ze single zijn en jezelf afzonderen of de verleiding weerstaan zit er dus niet bij. Heel gek.

Dit programma valt in mijn ogen ook niet echt ‘Temptation Island’ te noemen maar eerder ‘I’m here to find someone better than my partner’. Wat ook een heel leuk concept is hoor, alleen niet de Temptation Island zoals wij Nederlanders gewend zijn. Zo gebeurt er in aflevering 4 iets wat bij onze Temptation Island echt nooit (zo vroeg in het programma) zou kunnen gebeuren. Poor girl.

Kende jij Temptation Island USA al? Of staat hij nog op je wishlist?

5 thoughts on “Temptation Island USA – mijn mening tot nu toe!”

  1. Ik heb met plezier gekeken en toch merk ik weer dat amerikanen een apart volk zijn. De vrijgezelle vrouwen zijn vaak vrij hoog opgeleid en worden inderdaad gepresenteerd als nieuw girlfriend potentie, terwijl ik persoonlijk verwacht dat slimme meiden te slim zijn om de vriend van een ander af te pakken (lekkere basis maar niet heus), maar blijkbaar is dat in amerika not a big deal. Ook vind ik de vrouwen vrij fierce, als een man terughoudend is krijgt hij 12 meiden op zijn dak! (Wel heerlijke tv btw).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge