Terug van Venetië!

Travel

venice2

Na dagenlang schelden op de verschrikkelijke WIFI kan ik jullie nu eindelijk vertellen hoe geweldig Venetië was! Zoals ik al aangaf in mijn vorige blogpost kregen mijn moeder en ik de kans om een aantal dagen gratis te overnachten in Venetië aangezien mijn vader daar op dit moment aan het werk is op een cruiseschip. De vlucht betaalden we vanzelfsprekend gewoon zelf maar we konden dus wel als prinsesjes overnachten op een cruiseschip! Vrijdagmiddag vertrokken we en na een vlucht van maar 90 minuten kwamen we aan op het vliegveld Marco Polo waar mijn vader ons kwam ophalen. We besloten die avond meteen al Venetië in te gaan zodat we al even van de stad konden genieten in avondlicht. Wat een ongelofelijk mooie stad! Voor het avondeten kwamen we uiteindelijk terecht bij een klein Italiaans restaurant waar we de hele avond hebben bijgeklets onder het genot van een flink bord Ravioli en een heerlijke fles wijn, yum! Pas wel op waar je gaat eten trouwens, onze ravioli kostte dan wel maar 12 euro per bord maar wanneer een glas cola dan ineens €6,50 kost kom je al snel aan een enorme rekening.

De tweede dag gingen we weer Venetië in en in daglicht was alles absoluut nog mooier. We bezochten het San Marco plein (linksboven op de foto), de Rialtobrug (te zien op de middelste rij aan de linkerkant), het Dogenpaleis, ontelbaar veel souvenirwinkeltjes die allemaal volhingen met de welbekende maskers en ik heb heel wat bij elkaar geshopt toen ik tot mijn verassing ineens voor een KIKO winkel stond. Ook heb ik mijn ogen uitgekeken naar de gondels die op iedere hoek van de straat wel voorbijkwamen. Het is dat je voor een rondje van 10 minuten 120 euro betaalt (ja echt) en wij dat persoonlijk echt teveel vonden. Dan ga ik voor datzelfde bedrag liever uitgebreid uit eten.

De laatste dag gingen we nog even langs een stadje genaamd Mestre aangezien dat maar 10 minuten rijden van het schip af bleek te liggen en je er blijkbaar prima kon winkelen. Dat zeker! Ik ging los bij een winkelcentrum dat verdacht veel op de Bijenkorf leek en kwam daarna ook nog eens een Sephora tegen. Bonus! De shoplog komt vandaag nog online, waarschijnlijk rond 18:00.  En de ochtend daarna gingen we alweer vroeg naar huis! Mijn vader werkt nog een weekje door en komt dan gelukkig ook weer naar huis. Nog even afwachten dus!

Ben jij al wel eens in Venetië geweest? 

19 thoughts on “Terug van Venetië!”

  1. Jaa, ik ben ook wel eens in Venetië geweest, en heb mijn ogen uitgekeken. Het lijkt wel alsof je eeuwen terug gaat in de tijd, alles is te mooi om te bevatten!

  2. Leuk! ik woon in Italie 100km ten noordoosten van Venetie, ben er dan ook heeeel vaak geweest :D Leuk om te lezen dat je het hier leuk vond.
    Tja…meestal verhogen ze de prijzen van eten/drinken als ze zien dat je een toerist bent..niet zo netjes ;)

  3. Oh! Venice… Wat ben en blijf je mooi, ik ben er één keer geweest toen mijn zoontje net 7 maanden was. Wij dachten ‘die paar trapjes, ach.. Dan tillen we onze Bugaboo wel even’. WTF, heel Venietie spierballen gekweekt omdat er om de 3 meter een brug was haha! Gelukkig wel een wijntje kunnen doen aan het water. Prachtige stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.