Thuis een vakantiegevoel creëren

Ik hoef je niet te vertellen dat we op dit moment wat minder gemakkelijk op vakantie kunnen gaan dan voorheen. Het is dus heel begrijpelijk dat veel mensen dat heerlijke vakantiegevoel thuis proberen te herbeleven. Of je daar nu honderden euro’s voor moet uitgeven? Absoluut niet! Met deze vijf simpele tips creëer jij thuis binnen no-time dat echte vakantiegevoel.

Vakantiedrankjes

Weinig mensen zouden nee zeggen wanneer je ze de optie geeft om morgen in een warm land op een strandbedje te zitten met een ijskoude en steengoede cocktail in hun hand. Nu hebben we in Nederland niet altijd het geluk dat de zon schijnt maar die ijskoude en goed gemixte cocktail kan je natuurlijk wel zelf in elkaar zetten! Daar hoef je echt geen professionele bartender voor te zijn. Er zijn op het internet eindeloos veel goede recepten te vinden waarmee je zelf een heerlijke cocktail kunt maken voor jou en je gasten. Haal de juiste ingrediënten in huis, print een leuk cocktailmenu uit en denk samen terug aan dat echte vakantiegevoel op een zonnig strand. Cheers!

Upgrade je buitenruimte

Vakantie betekent voor veel mensen optimaal genieten in de buitenlucht en ook dat kan je thuis realiseren. Neem je tuin, balkon of dakterras eens goed onder de loep en bezoek daarna Pinterest voor een flinke dosis inspiratie. Wat dacht je bijvoorbeeld van sfeervolle houten vlonders op je saaie grijze tegels? Of een heerlijke hangmat met standaard in je kleine maar fijne tuintje? Hang wat sfeervolle lichtslingers op, zet wat tropische planten neer en geniet daarna met een goed boek binnen jouw eigen vakantieparadijs van dat echte ontspannen vakantiegevoel.

Een hotelbed maar dan thuis

Misschien denk je bij het creëren van een vakantiegevoel niet direct aan je slaapkamer maar dat frisse, extreem zachte hotelbed draagt toch zeker wel bij aan je ontspanning tijdens een weekend of weekje weg! Thuis ook wegzakken in een zacht hotelbed? Kijk dan eens naar een dekbedovertrek wat gemaakt is van een luxe stof of koop eindelijk die luxe boxspring waar je al jaren van droomt. Succes gegarandeerd.

Even niet bereikbaar

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik merk de laatste tijd dat mijn telefoon me best wel wat stress bezorgt. Je voelt je toch verplicht om te reageren op berichten maar ook betrap ik mezelf er steeds vaker op dat ik uit automatisme door nutteloze apps aan het scrollen ben. Op vakantie doe ik dit grappig genoeg een stuk minder. Dan focus ik me juist op een goed boek en laat ik die telefoon lekker in mijn tas zitten. Dat kan natuurlijk thuis ook! Ga lekker de tuin in en laat je telefoon eens expres een aantal uren lekker binnen liggen. Gun jezelf die paar uren voor jezelf zonder afleiding.

Leeg, leger, leegst!

Waarom we toch zo rustig en ontspannen worden van hotelkamers? Omdat ze vaak enorm leeg zijn. Grote comfortabele meubels met maar weinig tierelantijntjes. Dat rustige gevoel wil je thuis ook ervaren toch? Kijk dus eens goed rond in je woonkamer en slaapkamer (vaak de twee ruimtes waar je gedurende de dag vrij lang aanwezig bent) en zorg ervoor dat er wat minder kleine producten/accessoires in het directe zicht staan.

En, wat doe jij op dit moment om dat heerlijke vakantiegevoel thuis te beleven? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.