Thuiswerken in de zomer – mijn tips!

Wanneer je jouw werk thuis kunt uitvoeren is de kans groot dat je deze zomer nog thuis zult gaan werken. Sommige mensen zullen dit heel fijn vinden maar anderen gaan toch liever aan het werk in een ‘echt’ kantoor. Helemaal met deze hoge temperaturen kan het soms vervelend zijn om met je laptop in je slaapkamer of woonkamer aan de slag te gaan. Moet jij (om welke reden dan ook) deze zomer thuiswerken en kan je wel wat tips gebruiken om de aankomende periode wat beter aan te pakken? Lees dan snel verder!

1. Airco

De eerste tip is geen goedkope tip maar wel een hele effectieve! Wanneer je deze zomer thuis blijft werken en niet gezegend bent met een van zichzelf koele woonkamer of slaapkamer zal een airco een erg groot verschil gaan maken. Dan is je thuiskantoor ineens geen sauna meer maar een koele oase waar je heerlijk comfortabel weer helemaal productief kunt zijn.

2. Vroeg beginnen

Vind je het lastig om je te blijven concentreren met deze temperaturen? Dat is begrijpelijk! Misschien zit je wel voor een raam en zie je buiten allemaal mensen in hun tuin zitten of naar het terras fietsen. Dat werkt natuurlijk niet motiverend. Ook lijkt het ’s middags rond een uur of 4 altijd nóg warmer dan het daadwerkelijk is. Wanneer je last hebt van zojuist genoemde punten kan het helpen om wat eerder te starten met je werkdag. Start je normaal om 09:00? Begin dan nu eens om 07:00. ’s Ochtend vroeg is het nog lekker koel en raak je niet afgeleid door de jaloersmakende ‘vrije’ mensen buiten. Het grootste voordeel hiervan is natuurlijk je eindtijd, je bent namelijk ook een paar uur eerder klaar met je werkdag! Zo kan je dus om 15:00 al met je vrienden op het terras of in de tuin gaan zitten.

3. Pauze als een baas

Wanneer je deze zomer thuis aan het werk bent kan dat ook een aantal voordelen bieden! Je hoeft niet meer in een plakkerige trein of auto te stappen en ook kan je om 17:00 (wanneer dit je eindtijd is) al direct de barbecue aanzetten. Een ander fijn voordeel heeft te maken met de pauzes. Wanneer je thuis werkt heb je namelijk alle vrijheid wat betreft je pauze en hier kan je dus ook steeds weer een feest van maken. Ga dus voor die uitgebreide lunch die je niet zo snel in de mini-keuken van je werk in elkaar zou zetten en eet hem bijvoorbeeld op in je tuin in plaats van die stoffige kantine! Echte winnaars zetten een babybadje in de tuin (of op het balkon) zodat je die als voetenbadje kan gebruiken tijdens de lunch. Thuiswerken klinkt ineens zo slecht nog niet.

4. De ruimte

Wanneer je net zo’n interieurfreak bent als ik klinkt het misschien niet heel verleidelijk om je woonkamer om te bouwen tot thuiswerkkantoor. Ik begrijp het. Wel is het zo dat je productiviteit enorm achteruit zal gaan wanneer je geen goede werkruimte voor jezelf creëert. Het is dus ook aan te raden om je slaapkamerkantoor met weinig daglicht en/of zuurstof in te ruilen voor een plekje aan de eetkamertafel. Neem wel je bureaustoel mee, een eetkamerstoel is geen goed idee voor een lange werkdag.

5. Water drinken

Water drinken is niet alleen belangrijk voor je gezondheid (helemaal met deze hitte!) maar ook voor je focus. Wist je dat je concentratie erop achteruit zal gaan wanneer je te weinig water drinkt? Zorg er dus voor dat je geregeld je glas bijvult of schaf een leuke (grote) waterbeker aan. Heel belangrijk!

Werk jij deze zomer thuis? Deel dan jouw thuiswerktips in de comments!

Bonustip: stel geen onmogelijke eisen! Je baas begrijpt echt wel dat wanneer je kinderen thuis bezig zijn met de karaokeset je even wat minder productief bent dan normaal ;-)

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.