3 tips om je smartphone (véél) langer mee te laten gaan

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik ben (ja, net zoals helaas heel veel mensen) enorm afhankelijk van mijn telefoon. Niet dat ik er nu graag elke minuut een foto mee maak of mijn account op Instagram check – dat was vroeger wel anders trouwens – maar ik doe er zoveel mee dat ik echt een probleem zou hebben wanneer ik het ding een dag zou vergeten. Dan zou ik niet weten wanneer mijn trein gaat, in veel gevallen niet kunnen betalen (mijn pinpas heb ik vrijwel nooit bij me) én zou er een groot probleem ontstaan wanneer het gaat om communicatie. Een telefoon heb ik dus echt wel hard nodig en daarom koop ik met alle liefde om het jaar of om de twee jaar een nieuwe. Toch is zo’n uitgave best wel zonde, het gaat namelijk steeds om een flink bedrag. Ik ben ook gewoon gek op (mijn) iPhone en zie mezelf niet snel een telefoon van een ander merk aanschaffen. Het zou voor mij dus ook zeker positief zijn om langer met een telefoon te kunnen doen. Kan jij nou ook wel een aantal tips gebruiken om langer met je telefoon te doen? Lees dan snel verder!

1. Besteed aandacht aan het beschermen van je telefoon

Om je telefoon in een zo goed mogelijke staat te houden is het erg belangrijk om je telefoon goed te beschermen. Een kwalitatief hoesje kan hier natuurlijk goed bij helpen. Je kunt tegenwoordig voor bijna elk smartphonemerk wel een hoesje aanschaffen en vaak heb je ook nog oneindig veel keuze wat betreft de kleur, het materiaal en de vormgeving. Je koopt online gemakkelijk een telefoonhoesje van Smartphonehoesjes.nl bijvoorbeeld. Of je nu een iPhone 11, iPhone 12 of een iPhone 13 Pro Max hoesje nodig hebt: je kunt tegenwoordig online echt alles terugvinden in een model wat past bij jouw smaak. Hoesjes zorgen er natuurlijk ook voor dat je telefoon er trendy en een stuk persoonlijker uitziet en dan is dat stukje extra veiligheid mooi meegenomen!

2. Gebruik een juiste oplader

Wist je dat het schadelijk voor je telefoon kan zijn wanneer je een oplader gebruikt van een ander merk dan je smartphone? Vooral bij de duurdere telefoons kan het verleidelijk zijn om een oplader van een (goedkoper) ander merk aan te schaffen maar dat blijkt achteraf juist een dure fout te zijn. Deze opladers zijn namelijk niet volledig afgestemd op jouw telefoon en kunnen zelfs schade aanbrengen aan de binnenkant van je smartphone. Niet de moeite waard dus! Koop dus toch maar een oplader die bij jouw telefoon hoort, dan voorkom je dat je je telefoon eerder dan nodig moet vervangen.

3. Houd je telefoon ver weg van vochtige ruimtes

Vocht en water zijn kan je zien als een grote vijand voor je smartphone! Laat ‘m dus niet achter op plaatsen met veel vocht (zoals bijvoorbeeld badkamers en zwembaden) omdat deze veel schade kunnen veroorzaken. Wanneer je gaat douchen is het dus verstandiger om je telefoon even ergens anders neer te leggen. Waterschade – een duur grapje – wil je tenslotte niet riskeren. Ook heb je in principe toch niet veel aan je telefoon in de badkamer, je kunt hem namelijk toch niet besturen met natte handen. Probeer ook dat niet trouwens, een druppeltje water wat op de verkeerde plek in je telefoon terechtkomt kan namelijk al genoeg zijn om je telefoon flink te beschadigen aan de binnenkant.

En, hoe behandel jij je telefoon eigenlijk op dit moment? Ga jij voorzichtig met je telefoon om of kan je ook wel wat liever zijn af en toe? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

One Comment

  1. fahim

    I have learned huge knowledge from here. I am waiting for your updates.
    thank you

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.