5 tips voor een kleine badkamer

Op sommige dagen droom ik er echt van om een grote badkamer te hebben. Dan zou ik ruimte hebben voor een bad, een make-up hoek, een inloopdouche en ga zo maar door. Ik kijk dus ook geregeld rond op het internet voor luxe badkamer inspiratie zoals je bijvoorbeeld hier bij GROHE ziet. Op dit moment moet ik het helaas doen met een kleine badkamer, een van de (gelukkig weinige) nadelen van mijn huidige huurwoning. Natuurlijk heeft een kleine badkamer ook voordelen en zo ben ik bijvoorbeeld elke week weinig tijd kwijt aan het schoonmaken van mijn badkamer. Om het beste van mijn badkamer te maken heb ik wel een aantal tips toegepast om mijn kleine badkamer groter te laten ogen. Ben je benieuwd geworden naar welke tips dit zijn? Lees dan snel verder!

1. Gebruik lichte kleuren

De eerste tip ligt misschien wat voor de hand (want ja, de interieurexperts roepen het al jaren!) maar het gaat hierbij alsnog om een hele belangrijke tip. Je gebruikt in kleine badkamers namelijk het beste lichte kleuren. Lichte kleuren geven niet alleen rust (en dat willen veel mensen sowieso graag creëren in hun badkamer) maar laten je badkamer ook groter ogen. Laat die donkere wandkleuren die je op Pinterest ziet dus maar staan in de bouwmarkt en kies voor frisse lichte kleuren zoals wit of lichtgrijs. Wil je toch een kleur toevoegen? Ga dan voor een accentmuur in bijvoorbeeld een lichte pastelkleur.

2. Wees kritisch

Ga je jouw (kleine) badkamer from scratch inrichten en mag je dus zelf bepalen welke meubels er in je badkamer komen te staan? Dat is natuurlijk erg fijn! Maak gebruik van deze luxe door kritisch na te denken over de meubels die je in je badkamer zet. Een badkamermeubel met dubbele wasbak staat natuurlijk prachtig maar vergeet niet dat je ook best wel wat bergruimte nodig hebt in een badkamer. Ik heb als vrouw ook best wel wat haartangen, sprays, bodylotion bussen en make-up items in huis en die berg ik toch wel het liefst op in de badkamer. Het is dus in veel gevallen verstandiger om voor een kleinere wastafel te gaan zodat je meer plek overhoudt voor bergruimte.

3. Maak gebruik van elke centimeter

Wanneer je een kleine badkamer hebt is het belangrijk om de centimeters die je wel hebt niet te verspillen. Het kan bijvoorbeeld ruimteverspilling zijn om een grote spiegel op te hangen wanneer je ook kunt kiezen voor een spiegelkast. Dat staat niet alleen netjes (want je spullen staan op deze manier uit het zicht) maar zo creëer je ook extra bergruimte op een plek waar anders alleen een spiegel zou hangen. Handig!

4. Aankleding

Je mag dan wel een kleine badkamer hebben, je badkamer leuk aankleden kan natuurlijk nog steeds! Omdat je maar beperkte opties hebt voor decoratie kan het verstandig zijn om niet elk hoekje vol te zetten met decoratie maar bewust te kiezen voor een aantal eye-catchers. Kies voor een specifieke kleur of thema om de badkamer één geheel te maken.

5. Houd je badkamer opgeruimd

Een rommelige badkamer is over het algemeen nooit fijn om naar te kijken maar wanneer je een kleine badkamer hebt is dat al helemaal geen mooi gezicht. Je kunt dan nog minder spullen kwijt op je wastafel en/of plankjes en dat zorgt alleen maar voor meer frustratie. Probeer er dus een gewoonte van te maken om je badkamer mooi leeg en opgeruimd te houden zodat je de ruimte die je wél hebt altijd goed kunt gebruiken.

En dat waren mijn vijf tips voor een kleine badkamer alweer. Mocht je nou vooral op zoek zijn naar inspiratie voor de look van je badkamer zou ik je natuurlijk Pinterest aanraden, daar vind je de meest prachtige voorbeelden van zowel grote als kleine badkamers. Heb je eenmaal je droombadkamer gerealiseerd? Dan lees je in dit artikel hoe je je eigen Spa beleving in de badkamer creëert.

Ben jij op dit moment blij met jouw badkamer? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

One Comment

  1. Milou

    Van welke stijl houd je in de badkamer? Meer donkere tinten, lichtere tinten, marmer, veel spiegels?

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.