Tips voor thuiswerken | Zo wordt iedereen jaloers op jouw thuiswerkplek.

Thuiswerken, you hate it or you love it. Voor mij als blogger is werken vanuit huis zoals jullie weten niets nieuws maar dat was het drie jaar geleden voor de meeste mensen natuurlijk wel. Thuiswerken was toen iets wat vooral bij de hele hippe en moderne bedrijven werd goedgekeurd. Had je een baan in een stoffig kantoorpand in een traditionele werkomgeving? Dan durfde je het idee waarschijnlijk niet eens op te gooien bij je leidinggevende. Grappig genoeg is het voor heel veel mensen tegenwoordig doodnormaal geworden om je werk (wanneer dit thuis kan) thuis uit te voeren. Veel mensen blijven ook nu het niet meer noodzakelijk is om te werken vanuit huis en we gewoon weer naar kantoor mogen graag werken vanuit hun eigen omgeving. Nu thuiswerken dus ook niet meer iets tijdelijks is en de woonkamer of hobbykamer voor veel mensen hun vaste werkplek is geworden kan ik me voorstellen dat je je thuiswerkplek wellicht van een kleine upgrade wilt voorzien. Je gaat nog lang gebruikmaken van deze plek en daarom mag je bureau of werkhoek ook wel een keer wat liefde krijgen. Wil jij weten hoe je iedereen jaloers kan maken op jouw thuiswerkplek? Lees dan snel verder!

1. Je bureau

Laten we starten bij de basis en dat is natuurlijk je bureau. Wanneer je jouw werkzaamheden vooral uitvoert op een laptop of computer is je bureau je beste vriend. Een groot, mooi en opgeruimd bureau is natuurlijk de droom van elke thuiswerken maar vergeet niet dat de hele dag zitten aan zo’n bureau (hoe mooi deze is ook is!) absoluut niet goed is voor je lichaam. Een zit-sta bureau lost dit probleem op. Het beste zit-sta bureau voor jou vind je o.a. hier en hoewel zo’n bureau natuurlijk wat meer kost dan een simpel bureau zonder extra functies zal je lichaam je aan het einde van de dag enorm dankbaar zijn.

2. Professionele camerahoek

Thuiswerken betekent natuurlijk ook dat je waarschijnlijk dagelijks in een online meeting aanwezig bent. Nu maakte het in het begin niet uit hoe je in deze meetings verscheen (we moesten tenslotte blij zijn dat we überhaupt nog met elkaar konden vergaderen op afstand!) maar nu je weet dat je voor een langere tijd thuis gaat werken is het toch wel fijn om een professioneel beeld te creëren voor de mensen met wie je online vergadert. Een professioneel en rustig beeld creëer je natuurlijk met een rustige achtergrond maar wat pas echt verschil maakt is hoe je je camera positioneert. Je laptop-camera neemt namelijk beelden op vanuit een (te) lage positie en hierdoor wordt de focus van de kijker vooral op je onderkin gelegd in plaats van op je ogen. Wil je jezelf zo aantrekkelijk en professioneel mogelijk laten overkomen? Positioneer de camera dan op ooghoogte of een stukje daarboven (en keer de camera dus een tikje naar beneden – naar je toe). Niet alleen lijk je dus op deze manier knapper, je werkplek komt hierdoor ook veel professioneler over. Succes gegarandeerd.

3. Rustige werkomgeving

Wil je graag je productiviteit verhogen? Dan helpt het niet mee dat je werkplek – oftewel de zolder – vol staat met oude fotoboeken, vergeten muziekinstrumenten en andere spullen die je afleiden van je taken voor die dag. Neem dus eindelijk eens de tijd om je thuiswerkplek eens goed op te ruimen en de producten die onnodig in het zicht staan op te bergen in kasten en manden. Wanneer je meer rust creëert binnen je werkkamer zal je je automatisch ook gemakkelijker op je taken kunnen focussen.

4. Beeldscherm(en)

Toen ik voor de eerste keer in mijn leven een werkplek met twee beeldschermen zag begreep ik daar absoluut niets van. Waarom zou iemand in godsnaam twee schermen willen hebben? Inmiddels weet ik wel beter en vind ik het heerlijk om alle basisinformatie op mijn eerste scherm te zetten en het tweede scherm mooi leeg en rustig te houden voor bijvoorbeeld schrijfwerk. Wil je jezelf dus trakteren op rust, focus en efficiëntie (want er kunnen meer schermen tegelijkertijd in beeld!) denk dan zeker eens na over een tweede beeldscherm.

5. Bureaustoel

Misschien niet zo spannend maar wel ontzettend belangrijk is je bureaustoel. Werken aan de keukentafel op een houten eetkamerstoel is namelijk echt niet goed voor je rug en dat merk je natuurlijk ook aan de pijn die je voelt aan het einde van een werkdag. Het comfort van een werkplek in een kantoorpand naar je thuiswerkplek brengen doe je dus ook met een professionele bureaustoel. Wat voor jou de beste bureaustoel is vind je bijvoorbeeld hier.

Werk jij eigenlijk vanuit huis? Ik ben benieuwd naar jullie tips en ervaringen!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.