Zo blijf je trots op je kledingkast!

kledingkast tips

Eergisteren heb ik mijn beide kledingkasten (ja, kasten ja, heel erg) overhoop gegooid zodat er eindelijk wat orde terug zou komen in mijn kledingcollectie. Door mijn laatste verhuizing is alles nog erger geworden dan het al was en mocht ik blij zijn dat er af en toe wat fatsoenlijks uit te halen viel haha! Van modieus matchen was al helemaal geen sprake meer dus tijd voor een opruimsessie. Toen ik me door alle kleding aan het heenworstelen was vroeg ik me af hoe ik het in godsnaam zover heb kunnen laten komen! Tijd voor wat nieuwe maatregelen voor deze vrouw. Kan jouw shopbrein ook wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder!

1. Meer is niet altijd beter. 
Soms lijkt het alsof het belangrijker is om een groot kledingaanbod te hebben dan daadwerkelijk mooie (en vooral goede!) kleding te hebben. Tuurlijk, een simpel shirtje bij de Primark kan prima voor een warme zomerdag maar wanneer we het hebben over truien en blousjes van budget winkels zullen deze toch wel erg snel slijtage vertonen (draadjes, vervaagde kleuren, verliezen van model) terwijl een blouse van nét iets betere kwaliteit veel langer mooi zal blijven en er natuurlijk vanaf het begin sowieso al een stuk beter uitziet. Liever één goede witte blouse (ok, twee mag ook) dan 12 witte blouses van de Primark die het toch allemaal nét niet zijn. You will thank yourself later.

2. Sale is soms je grootste vijand.
Laten we even goed kijken naar de volgende uitspraak: van sale wordt een kledingstuk niet mooier. Het gaat niet ineens beter bij je passen als er een 50% afgeprijsd kaartje opstaat en je hebt ook niet ineens meer gala’s dan die ene per jaar als de jurken ineens in de aanbieding zijn. Sale kan prachtig zijn, big fan over here, maar je moet wel oppassen dat je je niet teveel laat beïnvloeden door alle rode stickers en pijlen. Vind je dit kledingstuk nou echt zo mooi of is het vooral de enorme afprijzing waar je van onder de indruk bent? Een afgeprijsde maar slechtzittende jurk van Dior is nog steeds gewoon een lelijke jurk.

3. Vijfenveertig shirts en maar een broek. 
Kijk regelmatig door je kast zodat je exact weet welke items genoeg aanwezig zijn (in mijn geval heb ik genoeg witte tee’s voor een heel leven) en welke ontbreken. Zelf kwam ik erachter dat ik weinig mooie tops met lange mouwen heb en hier dus nog wel wat nieuwe van kan gebruiken. Ook mag het wel wat spannender bij mijn nieuwe aankopen aangezien de basics nu wel genoeg vertegenwoordigd zijn in mijn kast! Kijk dus goed wat je daadwerkelijk nodig hebt en ga dan pas de stad in.

4. Stay true to yourself
Natuurlijk is het super leuk om je te laten inspireren door anderen en bijvoorbeeld de modellen op de catwalk maar omdat Kate Moss graag in een leren jasje loopt betekent dat niet dat je je vertrouwde bloemetjesjurkjes maar vaarwel moet zeggen. Probeer tijdens het shoppen vooral te kijken naar wat jij mooi vindt en waar jij je lekker in gaat voelen in welke situatie dan ook. Ook al zegt je beste vriendin nog zo ontzettend vaak dat je een andere kledingstijl moet proberen… jij moet het uiteindelijk dragen!

5. Love it or don’t do it. 
Je hoort het natuurlijk overal: bij twijfel niet doen. Deze regel is goud bij sale items maar ook zeker bij normaal geprijsde items. Wanneer ik tegenwoordig in een pashokje iets aantrek moet ik er meteen hélemaal verliefd op zijn of ik doe het gewoon lekker niet. Wanneer je deze regel toepast bij elk kledingstuk dat je past zul je sowieso eindigen met een kledingkast waar je helemaal verliefd op bent en waar (zo goed als..) geen enkele miskoop in te vinden is!


En, hoe zit het met jouw koopverslaving? Kan jij je een beetje inhouden tijdens de huidige sales of gaat het toch nog weleens mis? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

5 Comments

 1. Wendy (B)

  Qua kledij heb ik het heel erg goed gedaan: 2 t-shirts met lange mouwen, 1 met korte mouwen en 3 jeans.
  Ik ben trots op mezelf ;)

 2. Lieke

  Goede tips! ik heb het best bescheiden gehouden deze sale ja.. :)

 3. Daphne Lippmann

  Wat een handige tips! Vooral die laatste ga ik inzetten. Ik heb me deze sale niet echt in kunnen houden. Wel heb ik geen miskopen gedaan en heb ik (voor mij) allemaal essentials aangeschaft. Dingen die ik nog niet had!

 4. Lieve

  Zou je eens een artikel van je kledingkast kunnen maken? Ben benieuwd wat je allemaal hebt! :)

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.