Je tuin zomerproof maken? Dat doe je zo!

Hello sunshine! We mochten de afgelopen weken al flink genieten van het mooie weer en het lijkt maar niet op te houden. Gelukkig zijn de terrassen weer (gedeeltelijk) geopend maar aangezien we deze zomer vooral in eigen land te vinden zijn is een sfeervolle tuin/buitenruimte geen overbodige luxe. Wil jij binnenkort je tuin zomerproof maken? Wellicht heb je dan iets aan onderstaande tips!

1. Praktisch maar mooi

Ben je op dit moment je tuin opnieuw aan het inrichten? Denk dan goed na over het doel van je meubels! Het staat natuurlijk super gezellig om voor kleine rondje tafeltjes te kiezen (erg ibiza) maar wanneer je frequent de barbecue tevoorschijn haalt of graag buiten eet in het algemeen is het toch echt beter om voor een goede tuintafel te kiezen. Kan je ook beter je wijnglazen en flessen op kwijt trouwens.. ook belangrijk.
Gelukkig is het 2020 en koop je tuintafels lekker makkelijk online. Zo hoef je in deze tijd niet de drukke tuinwinkels te bezoeken.

2. Sierkussens

Sierkussens maken zoveel verschil voor je tuin (of een andere soort buitenruimte)! Heb je een strakke tuin en vind je je zwarte loungeset maar kaal ogen? Met sierkussens heb je dat zo opgelost. Ze hoeven ook zeker niet veel te kosten, je kunt online namelijk super veel betaalbare opties vinden in alle soorten en maten. Ik vind het zelf altijd handig om voor een kamer of buitenruimte van tevoren een kleurthema samen te stellen. Zo weet je dat alles uiteindelijk mooi bij elkaar gaat passen.

3. Lichtslingers

Als er iets is wat je tuin of buitenruimte altijd omhoog trekt (of het nu is om sfeer te creëren of je tuin een mooi geheel te maken) dan is het wel een goede lichtslinger. Helemaal Pinterest-ready natuurlijk maar ook gewoon heel erg gezellig.

4. Planten

Deze zag je natuurlijk al aankomen: plants are everything! Helemaal in deze rare periode is het goed om ons brein even in de maling te nemen met een (kleine) tropische plant hier en daar. Staat onwijs gezellig en je waant je zo met het juiste gezelschap toch nog even op vakantie. Check wel even of je gekozen plant ook de Nederlandse winter gaat overleven, anders is het ook zo zonde van het geld.

5. Dekken van de tafel

En dan last but not least: het dekken van je tafel. Het is natuurlijk heel belangrijk dat de basis van je tuin of buitenruimte goed is maar wat je op je tafel zet is net zo belangrijk! Is het al even tijd voor wat nieuwe (moderne) borden en zijn je wijnglazen ook maar een bij elkaar geraapt geheel? Tijd om daar wat aan te doen! Sowieso dat je tuin of buitenruimte er super verzorgd uit gaat zien wanneer je tafel van mooi servies is voorzien.

En, wat wil jij nog graag aanpassen aan je tuin of buitenruimte om hem helemaal zomerproof te maken? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.