Uit eten in eigen huis!

Nederlanders eten vaak snel. Gemiddeld doen we maar twintig minuten over onze maaltijd. Hoe kort is dat?! Deze efficiënte eetcultuur is heel handig als je ‘s avonds nog wilt sporten, de hond nog uit moet laten en nog iets af wilt maken voor school of werk maar erg gezellig is het natuurlijk niet. Hoe zit dat op je vrije dagen? Neem jij altijd de tijd om je tafel te dekken of eet je even snel wat op de bank?

Heb jij je er op vakantie ook wel eens over verbaasd? Alle ‘locals’ die uitgebreid de tijd nemen voor hun lunch en dan hebben we het nog niet eens gehad over het avondeten. Op vakantie neem je deze gewoonte misschien automatisch ook wel over. Lekker lang tafelen en nog even met elkaar nagenieten van de dag. Maar waarom kan dit thuis in Nederland niet? Vaak zijn we te druk: we maken snel wat eten klaar en eten het nog sneller op. Dit is begrijpelijk als je ‘s avonds nog genoeg te doen hebt. Maar is dit er niet stiekem een beetje bij ingeslopen? Geldt dit ook inmiddels niet voor de vrije avonden? Waarom alleen lang tafelen als je op vakantie bent of uit eten gaat? Dit kan natuurlijk ook gewoon thuis!

Villeroy & Boch
Hoe gezellig is het om met je vrienden of familie samen tijd in de keuken door te brengen en vervolgens nog langer aan tafel? Verdeel het maken van het voor-, hoofd- en nagerecht met elkaar en bakken maar! Als we dan toch bezig zijn: je zelfgemaakte maaltijd verdient het natuurlijk ook om mooi geserveerd te worden. Met een goed gedekte tafel laat je zelfs je studentikoze pasta pesto stralen op tafel.

Als je servies zegt, zeg je Villeroy & Boch. Ik heb zelf wijnglazen van dit merk in huis maar hun servies is ook prachtig! Het merk verkoopt alledaags servies, maar ook servies voor speciale dagen. Neem naast het koken ook de tijd om de tafel mooi te dekken, de kaarsjes aan te doen en een borrel op tafel te zetten. Hoe gezelliger de tafel, hoe langer je wilt blijven zitten. Je hoeft echt niet altijd uit eten te gaan om lang te tafelen en een restaurantwaardig diner op tafel te zetten. Maak er een feestje van!

Naast servies heeft Villeroy & Boch alle ingrediënten in huis om je maaltijd een succes te maken. We zeggen maar zo: een goede maaltijd smaakt nog beter als het mooi gepresenteerd is! Het servies, bestek en de glazen van Villeroy & Boch helpen daar heel goed aan mee. Houd je van strak wit, modern zwart of regenboog gekleurd servies? Villeroy & Boch heeft vrijwel alles in huis.

Mosselbestek
Als je je voorneemt om lang te gaan tafelen, is dit natuurlijk hét moment om uit te pakken met je gerecht. Tijd voor mosselen! Dit is helemaal een feestje met dit bijzondere bestek: het zogenoemde mosselbestek. Mossel-liefhebbers gebruiken vaak de schelp van de mossel om andere mosselen uit hun schelp te halen. Met dit mosselbestek is het niet meer nodig: het speciale veertje zorgt dat het bestek werkt als een échte mosselschelp. Geen speurtocht meer naar de perfecte mosselschelp. Dit tinnen schelpje is er voor je en schittert ook nog eens in volle glorie op je chique gedekte tafel.

Geniet van een gezellige avond met elkaar aan een mooi gedekte tafel en neem dus eens écht de ‘tijd’ voor je diner! Leuk voor de feestdagen, maar ook zeker op een doodgewone zondagavond. Enjoy!

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

  1. Rachel

    Je hebt er een leuk artikel over geschreven, klinkt goed!
    Rachel onlangs geplaatst…Wat heb ik gedaan in november 2020?My Profile

  2. Britt de Vries

    Hey Sharon, heb je ervaring met het nemen van supplementen? Ik wil graag detoxen en vond deze online https://www.flinndal.nl/detox/superfood-shakemix-detox maar ik weet niet zo goed of het wel helpt of niet. Ik hoor het graag, ik probeer hier online zoveel mogelijk onderzoek naar te doen.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.