Bespaartips | Mijn eigen 5 tips om geld te besparen!

Ik vind het echt super leuk om te zien hoe er steeds meer geldbloggers ontstaan in ons land. Steeds meer mensen durven eerlijk te zijn over hun inkomen en vooral wat ze met dit inkomen doen. Iedereen heeft natuurlijk andere kosten waar hij/zij rekening mee moet houden en ook heeft iedereen wel zijn eigen tips om hierbij geld te besparen. Ik heb door de jaren heen al heel wat bespaartips doorgelezen (en toegepast!) en ja, dat heeft me al heel wat geld bespaard. Voor de blogpost van vandaag leek het me leuk om een aantal fijne bespaartips met jullie te delen. Tips om geld te besparen als “Ga niet zonder plan naar de supermarkt” kennen we nu wel, we gaan vandaag een stapje verder! Kom maar door met die bespaartips.

1. Too Good To Go
Goed, laten we starten met de bespaartips. Allereerst: wat is de populariteit van de app Too Good To Go enorm gegroeid tijdens het afgelopen jaar zeg! Niet alleen hoor ik er steeds meer mensen over maar je kunt nu ook bij veel meer bedrijven in Nederland een Magic Box ophalen. Wat er in deze Magic Box zit? Eten wat net niet meer ‘knap’ genoeg is voor in de winkel (bijvoorbeeld met de datum van vandaag of een scheef gebakje bij de bakker) maar wat wel nog gewoon van goede kwaliteit is. De prijs van zo’n Magic Box verschilt maar vaak gaat het om zo’n 3-5 euro. De inhoud van een Magic Box is elke keer weer een verrassing maar om een voorbeeld te noemen moeten de producten in een Magic Box van €4,99 altijd samen een waarde van €14,99 halen. Je krijgt dus altijd een flinke korting! Ik maak zelf vaak gebruik van Too Good To Go bij een bakker en loop geregeld met een flinke boodschappentas gevuld met brood en gebak naar buiten voor maar €3,99. Dat is natuurlijk een superdeal en een fijne bespaartip. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van Too Good To Go bij een supermarkt. Dit doe ik zelf alleen niet, ik kies namelijk graag zelf uit wat ik kook.

2. Verzekeringen
We gaan weer richting het einde van het jaar en dat is een mooi moment om eens al je verzekeringen na te kijken. Het is goed mogelijk dat er een verzekeringsmaatschappij is waar je extra voordelen ervaart of minder geld aan kwijt bent voor hetzelfde aanbod. Verdiep je bijvoorbeeld eens in je huidige zorgverzekering of kijk eens goed rond of je niet beter kunt overstappen van autoverzekering. Je auto verzekeren kan namelijk bij een hoop verschillende partijen en ook die vergelijkingszoektocht is dus de moeite waard. Je doet dit tegenwoordig gemakkelijk online, wel zo praktisch.

3. Abonnementen
Weet jij eigenlijk wat er maandelijks allemaal wordt afgeschreven van je rekening? Weet je dat niet? Dan kan het zijn dat er stiekem een heleboel troep wordt afgeschreven waar je je ooit voor hebt ingeschreven maar waar je nooit meer naar omkijkt. Ik keek vorig jaar eens uitgebreid naar mijn Paypal-account en kwam een abonnement voor een WordPress-plugin tegen waar ik al jaren geen gebruik meer van had gemaakt. Dat bedrijf schreef dus nog gewoon elke maand een paar euro van mijn rekening af. Misschien heb je nog abonnementen lopen op tijdschriften die achteraf toch tegenvielen, een app op je telefoon waar je nog nauwelijks gebruik van maakt of iets anders waar je eigenlijk geen geld meer aan wilt uitgeven. Dat geld kan je echt veel beter gebruiken! Koop er iets van wat je écht waardeert of laat het mooi op je rekening staan.

4. Internet & TV-abonnement
Weer zo’n heerlijke kostenpost waar weinig mensen niet lang genoeg over nadenken: je abonnement voor internet en TV! Wanneer je net als ik leeft voor on demand diensten zou het zomaar kunnen zijn dat je dat TV-abonnement eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Je kunt tegenwoordig namelijk ook gewoon live televisie kijken via Videoland en heel veel programma’s kan je online gratis terugkijken. Wanneer je geen gebruik maakt van je TV-abonnement is het natuurlijk zonde wanneer je er wel voor betaalt. Je kunt er dan dus ook voor kiezen om dit uit je vaste abonnement te halen en zo je maandelijkse kosten omlaag te brengen.

5. Ruilen
Wanneer je duurzaamheid belangrijk vindt maar toch ook wel graag steeds andere outfits wilt dragen is een ruilparty misschien wel iets voor jou. Een vriendin van mij organiseert geregeld zo’n avond voor haar vriendinnen en vraagt iedereen om kledingstukken mee te nemen die zij niet (graag) meer dragen. Iedereen legt die avond zijn/haar kledingstukken op tafel en neemt vervolgens weer items mee van iemand anders. Zo heb je op een goedkope manier steeds weer andere kleding in je kast hangen en ben je ook nog eens duurzaam bezig. Dit kan natuurlijk ook met andere spullen zoals bijvoorbeeld parfum! Super goed idee toch?

En dat waren alweer de bespaartips van vandaag! Heb jij nog andere goede tips om geld te besparen? Laat ze dan zeker achter in de comments!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

One Comment

  1. Alexandra

    Hele slimme tips! Vooral inderdaad abonnementen en verzekeringen snoepen zo weer even een bulk geld bij je weg helaas haha
    Alexandra onlangs geplaatst…Shoplog: nieuwe fijne Herfst & Winter itemsMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.