Vijf simpele manieren om (gezond) af te vallen!

Hoewel veel mensen juist wat kilootjes kwijt willen raken voordat de zomer start kan het natuurlijk ook zijn dat jij juist enorm gemotiveerd bent geraakt door de strakke lichamen die je gedurende de afgelopen weken op het strand hebt gezien. Wanneer je wat centimeters kwijt wilt is het natuurlijk wel belangrijk om dit op een gezonde manier te doen. Gelukkig is verantwoord afvallen helemaal niet zo moeilijk. Met onderstaande tips kan jij door middel van simpele manieren gezond afvallen en ben je je love handles binnen no-time kwijt. Lees snel verder!

1. Beweeg waar mogelijk

Vind je sporten écht niet leuk maar wil je wel wat meer bewegen dan je op dit moment doet? Dan zijn er gelukkig ook nog heel veel andere mogelijkheden om meer te bewegen. Pak jij bijvoorbeeld dagelijks de lift op het kantoor waar je werkt? Spreek dan met jezelf af dat je voortaan lekker de trap neemt in plaats van de lift. Die ene vriendin die op vijf minuten rijden woont? Die kan je natuurlijk ook bezoeken op de fiets! Deze kleine aanpassingen zullen uiteindelijk een groot verschil maken.

2. Drink meer water

Niet alleen is het drinken van water erg goed voor ons lichaam, je kunt er ook nog eens flink door afvallen. Meer water drinken is sowieso erg goed, je ‘slechte’ drankjes inruilen voor een glas water is natuurlijk nóg beter. Start klein en bouw deze verandering rustig op. Je lichaam zal je natuurlijk dankbaar zijn maar ook je gezicht zal veel frisser en egaler gaan ogen. Score!

3. Kies de gezondere (maar soms bijna net zo lekkere) variant

Veel mensen denken bij het woord afvallen direct aan een heel saai dieet waarbij je niks lekkers mag eten en alle gezellige feestjes maar beter gewoon kunt overslaan. Dat is niet waar. Het zal je verbazen hoe lekker gezonde lunches en avondmaaltijden kunnen zijn. Zoek op Pinterest maar eens naar ‘gezonde lunch’ en laat je verrassen door de smaakmakende foto’s en recepten. Afvallen wordt op deze manier een makkie!

4. Zoek een leuke actieve hobby

Wil je geen gewichten heffen in de sportschool en is hardlopen door de straten van je woonplaats niet jouw ding? Ga dan op zoek naar een actieve/gezonde activiteit die wél bij je past. Elke dag een stukje wandelen doet bijvoorbeeld al wonderen. Tip: zoek een wandelmaatje zodat deze activiteit nóg leuker wordt.

5. Houd het leuk

Een van de grootste valkuilen tijdens het afvallen is dat veel mensen te strenge regels voor zichzelf opstellen en zichzelf hier dus ook niet aan kunnen houden. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Gun jezelf dus ook af en toe dat lekkere gebakje tijdens die gezellige verjaardag en wees niet te streng voor jezelf. Door het leuk te houden zal je je nieuwe levensstijl namelijk veel langer vol kunnen houden en dat is veel belangrijker.

Heb jij nog goede tips om op een gezonde manier af te vallen? Laat jouw tips hieronder achter in een reactie!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.