Vijf tips om je badkamer in te richten in 2022

Je badkamer is vanzelfsprekend een belangrijke ruimte in je huis. De badkamer is de plek waar je jezelf kunt terugtrekken en jezelf kunt verzorgen en natuurlijk is het ook de plek waar je jezelf schoonmaakt. Of je nu een grote of een kleine badkamer hebt, het is erg belangrijk om deze ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten. Zo zal je namelijk tot het beste resultaat komen. Ga je binnenkort een badkamer kopen maar vind je het lastig om je badkamer praktisch en mooi in te richten? Lees dan snel de volgende tips!

1. Begin met de juiste badkamermeubels

Het uitzoeken van de juiste badkamermeubels is cruciaal bij het inrichten van je badkamer. Je wilt namelijk niet alleen dat je badkamermeubels goed bij je badkamerstijl passen maar ook dat ze praktisch en ruimtebesparend zijn. Zo wil je dat je badkamerkast rust en stijl uitstraalt maar er moeten ook zeker genoeg items in deze kast passen. Gelukkig kan je tegenwoordig bij veel winkels een 3d badkamer ontwerpen zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Badkamerkranen zijn ook een belangrijk onderdeel van je badkamermeubels en het is belangrijk om kranen te kiezen die niet alleen mooi staan, maar ook eenvoudig in gebruik zijn. Ook moet de hoogte natuurlijk kloppen. Heb je bijvoorbeeld een spiegelkast boven jouw wastafel geplaatst? Koop dan niet per ongeluk een kraan die (veel) te hoog is.

2. Kies de juiste badkamervloer

De vloer van je badkamer is een ander zeer belangrijk onderdeel van je inrichting. Je wilt een vloer kiezen die niet alleen mooi is, maar ook praktisch en duurzaam. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten badkamervloeren beschikbaar, dus er is gelukkig voor ieder wat wils.

3. Spiegels kunnen optisch voor meer ruimte zorgen

Spiegels zijn een geweldige manier om je badkamer groter te laten lijken. Ze helpen ook om het licht in de ruimte te reflecteren, waardoor de badkamer een lichtere en grotere look krijgt. Wanneer je een kleine badkamer hebt kan het toevoegen van een grote (ronde) spiegel boven je wastafel een groot verschil maken. Deze toevoeging zal namelijk niet alleen de ruimte groter laten lijken, maar het zal ook helpen bij het aanbrengen van je make-up of het scheren van je gezicht.

4. Kies de juiste verlichting

De verlichting in je badkamer is net zo belangrijk als de verlichting in de rest van je huis. Je wilt een verlichting kiezen die niet alleen praktisch is, maar ook mooi staat. De verlichting in je badkamer is uiteindelijk ook zeer bepalend voor de sfeer. Dit is vooral belangrijk tijdens de donkere ochtenden in de herfst en winter. Een herfstdip wil je tenslotte voorkomen! Er zijn veel verschillende soorten badkamerverlichting beschikbaar, dus er is voor ieder wat wils. Heb je een kleine(re) badkamer? Kijk dan vooral naar wandlampen in plaats van een centrale lamp. Dit zal de ruimte optisch groter laten lijken.

5. Kies de juiste badkameraccessoires

De badkameraccessoires die je kiest, kunnen het verschil maken tussen een saaie badkamer en een badkamer die eruitziet als een spa. En heel eerlijk willen we dat toch allemaal? Badkamertoebehoren zoals handdoekrekken, zeepdispensers en toiletborstels zijn niet alleen handig, maar kunnen ook een aangename aanvulling zijn op je badkamer. Met deze items creëer je uiteindelijk het echte luxegevoel zoals je dat kent van luxe hotelkamers die je op Pinterest voorbij ziet komen.

Hoe ziet jouw badkamer er eigenlijk uit? En wat zou jij nog graag willen aanpassen? Laat het achter in een comment onder deze blogpost!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.