Vijf tips om je huis aantrekkelijker te maken voor verkoop

Ga jij binnenkort je huis verkopen? Dan ga je een spannende tijd tegemoet! Wanneer je kiest voor een huis opkoper hoef je je geen zorgen te maken om bezichtigingen maar wanneer je je huis op een andere manier verkoopt maak je je hier wellicht wél zorgen om. Je wilt natuurlijk een zo hoog mogelijke verkoopprijs realiseren en daar wil je graag je best voor doen. Gelukkig zijn er heel veel manieren om je woning (nog) aantrekkelijker te maken en vandaag heb ik vijf tips voor je op een rijtje gezet. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

1. De eerste indruk telt!

Wat krijgen mensen te zien wanneer ze voor het eerst jouw woning betreden? Zorg ervoor dat jouw woning er ook aan de buitenkant verzorgd uitziet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goed onderhouden hek, oprit, brievenbus, voordeur, tuin en heg. Een goede eerste indruk is enorm belangrijk dus maak hier goed gebruik van.

2. Opgeruimd staat netjes

Je zou zeggen dat het voor zich spreekt maar wanneer je op Funda rondkijkt is dit voor een aantal mensen helaas nog altijd niet helemaal duidelijk. Een opgeruimd en rustig huis wordt over het algemeen aantrekkelijker gevonden dan een rommelig en druk interieur. Zorg er dus voor dat je huis lekker opgeruimd is en dat er geen rondslingerende kabels, boeken, afstandsbedieningen of andere ‘troepjes’ door je huis slingeren.

3. Persoonlijke items even in de kast

Wanneer je een huis gaat kopen probeer je natuurlijk een beeld te vormen van de toekomst. Hoe jouw leven er in dit huis uit kan komen te zien. Wanneer je overal foto’s van de huidige bewoners ziet staan wordt dit wel een stukje lastiger en dat wil je natuurlijk voorkomen. Haal je persoonlijke items zoals foto’s tijdens een bezichtiging dus ook even weg, dan worden de bezoekers niet onnodig afgeleid.

4. Geur

Wist je dat geur ook een grote rol speelt tijdens een bezichtiging? En dan niet het forceren van de welbekende cake-geur maar juist een frisse, schone geur. Vergeet dus niet om je huis voor een bezichtiging van een lekkere frisse geur te voorzien zodat de bezoekers direct het gevoel krijgen dat ze een schoon en fris huis betreden. Het is natuurlijk wel belangrijk om voor een geur te kiezen die een luxe gevoel realiseert en niet voor een spray die je bezoekers doet denken aan een smaakloos openbaar toilet. Een goede tip voor luxueuze geuren voor thuis is Rituals. Wil je een iets meer budget optie? Kijk dan eens naar de geurstokjes of geurkaarsen van Kruidvat.

5. Comfort uitstralen

Je wilt de mensen die naar de bezichtiging van je huis komen het gevoel geven dat jouw huis de meest comfortabele plek ooit is. Dat zij zich enorm thuis zullen gaan voelen in jouw warme, veilige en comfortabele woning. Dit kan je realiseren door te werken met warme en zachte materialen maar ook door rustgevende kleuren te gebruiken waar dit nodig is. Leg bijvoorbeeld een lekker zacht plaid op je bank of ruil je drukke dekbedovertrek in voor een witte versie en voeg hier een zachte comfortabele sprei aan toe. Succes gegarandeerd.

Heb jij al eens een bezichtiging voorbereid? Ik ben benieuwd naar jullie tips en ervaringen!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.