Vijf tips om te besparen tijdens het shoppen

shopping-bags

Hi ladies! Het is zaterdagochtend en dat betekent dat veel van jullie waarschijnlijk zo met je bankpas de stad induiken. Helaas is dat natuurlijk niet helemaal goed voor je bankrekening. Ik snap dat je het liefst elke dag nieuwe kledingstukken, lipsticks en tassen koopt maar let dan wel een beetje op tijdens het shoppen! Er zijn namelijk genoeg tips om geld te besparen tijdens het shoppen. Benieuwd? Lees dan snel deze blogpost!

1. Houd alle acties goed in de gaten
Er zijn tegenwoordig ontzettend veel apps waarmee je slim naar alle kortingen kunt zoeken. Ik gebruik zelf vaak Reclamefolder op mijn iPhone maar er zijn er nog veel meer. Wanneer je dan op zoek bent naar een mascara van MaxFactor type je gemakkelijk ‘MaxFactor’ in en je ziet precies waar er een 1+1 gratis actie is of dat Kruidvat 20% korting geeft op alle make-up van MaxFactor. Handig! Hoe naar ook als je net een mascara hebt gekocht bij een winkel en daarna een andere winkel binnenloopt waar ze wél korting geven. Yuk.

2. Bekijk van tevoren je kast en ga na wat je nu precies nodig hebt. Wanneer je al 146 witte t-shirts met logo’s hebt maar in je kast telkens weer misgrijpt op een mooie jeans is het echt geldverspilling om met nóg een aantal t-shirts thuis te komen. Weet wat je nodig hebt (of écht leuk zou vinden) en koop niet meer dan dat. Stiekem ben je dan achteraf ook veel blijer met de items die je hebt gekocht!

3. Wanneer je graag een mooie kwalitatieve tas wil hebben raad ik je aan om eens naar de tweedehands-websites te gaan kijken. Zo heb je bijvoorbeeld United Wardrobe voor (bijna) alle merken uit de wereld en Vestiaire voor het wat hogere segment. United Wardrobe is wel weer lekker makkelijk omdat je de spullen binnen een dag of twee in huis hebt. ZO heb je een mooie merktas van kwaliteit voor een klein prijsje! Ik ben fan!

4. Ga slim om met SALE
Natuurlijk zijn we allemaal heel erg snel te verleiden met een korting van 70%. Zelfs wanneer het item eigenlijk niet helemaal je ding is. Super zonde natuurlijk want je geeft wel gewoon je hardverdiende centen uit. Bedenk voordat je gaat shoppen wat je precies nodig hebt en zoek expliciet naar die items tussen de sale-rekken. Kom je toch iets onverwachts tegen in de Sale? Vraag jezelf af of je het item ook al uit de rekken had gehaald wanneer het nog de originele prijs had gehad. Niet? Dan is het nu ook niet de moeite waard. Wel? You’ve got yourself a winner!

5. Is het jou ook opgevallen dat heel veel kledingwebshops van nu dezelfde jurkjes, schoenen en tassen aanbieden? Jawel he? Dit komt omdat ze vaak dezelfde sites gebruiken om hun kleding in te kopen. Ik zeg absoluut niet dat het overal zo is maar heel veel webshops halen hun kleding nog steeds van AliExpress. Zie je dus een leuk geel panterjurkje voor 59,99 wat je eigenlijk graag wil hebben maar toch net te duur vindt? De kans is groot dat je hem kunt vinden op Ali voor 14 dollar inclusief verzendkosten..

En dat waren mijn tips weer voor vandaag! Wat is jouw ultieme tip om geld te besparen tijdens het shoppen?

*Dit artikel is niet gesponsord.

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

  1. Michel

    Wat is meestal doe is goed eten, als ik honger heb als ik aan het winkelen dan eindig ik in de supermarkt en koop ik allerlei ongezonde dingen of kom ik met onnodige dingen thuis.

  2. MJ

    Ik pas helaas mijn halve kast niet meer! En ik vind winkelen daardoor ook niet leuk meer, alles is te klein. Ik wil graag eerst 2 kilo afvallen en ik vraag me af of iemand ervaring heeft met dit product https://www.flinndal.nl/afslanken/slank-en-fit of heeft dit niet zoveel zin?

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.