Vijf tips voor een super schone badkamer

Wanneer je onder de twintig bent en dit artikel leest kun je je het misschien niet voorstellen maar de kans is groot dat ook jij over een paar jaar helemaal into schoonmaken bent. Dat je die ene extra Netflix-aflevering even laat voor wat het is omdat je toch echt even de badkamer moet schoonmaken of de afwas moet doen. Nu wil ik nog weleens een dagje lui zijn met de afwas maar mijn badkamer moet wel echt ten allen tijde schoon zijn. Dat vind ik gewoon erg belangrijk. Door de jaren heen heb ik flink wat tips gehoord en toegepast en vandaag ga ik wat tips met jullie delen!

1. Douchegordijn
Wist je dat een muffe lucht in de badkamer door je douchegordijn kan komen? Wanneer je douchegordijn niet goed kan luchten blijft hij dus altijd vochtig en dit is natuurlijk een fantastische plek voor schimmels, yuk! Die geur blijft dan dus ook altijd hangen in je badkamer, hoe goed je ook je tegels, wanden en spiegels hebt geschrobd. Zorg dat je je douchegordijn dus geregeld in de was doet (bijvoorbeeld 1x per maand) zodat je geen onnodige muffe geur in je badkamer krijgt.

2. Vocht
Wanneer je net als ik in een appartementencomplex woont zonder raam in je badkamer kan dat ervoor zorgen dat je badkamer lang vochtig blijft. Nu heb ik gelukkig een erg sterk ventilatiesysteem maar wanneer je dit niet hebt kan dit erg vervelend zijn. Het overgebleven vocht moet er echter wel echt uit en dat kan je gemakkelijk oplossen met een vochtvreter. Even neerzetten en klaar!

3. Douchekop
We maken onszelf natuurlijk weer fris onder de douche en dan is het wel zo handig als je douchekop ook lekker schoon is. Zit je douchekop flink onder de kalk? Leg ‘m eens een tijdje in een badje met water en azijn en je douchekop lijkt weer nieuw! Zo ga je van een doffe douchekop naar een glinsterend exemplaar. Staat ook wel een stuk mooier natuurlijk.

4. Douchewand
Hoewel we natuurlijk allemaal haast hebben in dit leven (hallo, het is 2020!) is het toch echt het beste om na het douchen je douchewanden meteen even droog te maken. Het liefst met een douchewisser, daar kan je erg precies mee werken. Op deze manier voorkom je dat je witte resten op je douchewanden krijgt. Zo blijven je douchewanden mooi glanzen!

5. Microvezeldoekjes
Doe je zo enorm je best maar zie je na het poetsen nog steeds strepen voorbijkomen op je spiegel en/of wanden? Ga naar een budget-store en sla een flink aantal microvezeldoekjes in. Trust me, die zijn voor schoonmaakfanaten echt onmisbaar. Zelfs met alleen water krijg je hiermee namelijk een streeploos resultaat! Wil je weten welke schoonmaakdoekjes de allerbeste zijn? Bekijk dan ook eens de reviews van Kwaliteitsverkenner.nl.

En, ben jij een beetje een clean-a-holic? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en tips!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

One Comment

  1. Vincent Rondwijk

    Het douchegordijn veroorzaakt ook veel vieze luchtjes in mijn badkamer. Deze probeer ik dan ook zo vaak mogelijk schoon te maken. Ook probeer ik kalkaanslag tegen te gaan door oppervlaktes goed schoon te houden. https://www.enwatnu.nl/portal-webpagina/limburg

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.