Vloerkleden trends van 2022 – Dit zijn ze!

Wanneer je woning wel wat warmte en/of gezelligheid kan gebruiken denk je waarschijnlijk al snel aan een fijn vloerkleed. Helemaal begrijpelijk! In mijn woning vind je ook zeker hier en daar een fijn zacht vloerkleed terug. Ik ben gek op de look die vloerkleden een ruimte kunnen geven en natuurlijk is het ook fijn om ’s ochtends op een zacht kleedje te landen in plaats van op een ijskoude houten vloer. Dat is natuurlijk allesbehalve fijn op de vroege ochtend. Wil jij binnenkort nieuwe vloerkleden kopen voor in je woonkamer, slaapkamer of hal en kan je nog wel wat inspiratie gebruiken? Dan zit je hier goed. Ik heb namelijk de grootste trends op het gebied van vloerkleden voor je op een rijtje gezet. Laten we snel starten!

1. Aardetinten en neutrale kleuren

Wanneer we kijken naar de algemene trends op het gebied van wonen in 2022 komen er veel aardetinten en neutrale kleuren voorbij. Deze kleuren zien we ook veel terugkomen bij de populaire vloerkleden van dit moment. Zo kom je in de grote woonbladen veel beige vloerkleden tegen maar ook wit blijft erg populair. Vloerkleden in neutrale kleuren zorgen vooral voor rust en comfort. Opvallen doen ze dus ook zeker niet.

2. Natuurlijke materialen

Ook natuurlijke materialen spelen een grote rol binnen de vloerkleden trends van dit moment. Deze materialen passen natuurlijk ook weer prachtig bij het kleurgebruik van de trend die ik hierboven beschreef. Natuurlijke materialen en aardetinten gaan namelijk geweldig samen. Wanneer het gaat om natuurlijke materialen bij een vloerkleed kan je bijvoorbeeld denken aan een sisal kleed. Deze heb ik zelf toevallig ook aangeschaft voor in mijn hal.

3. Duurzaam materiaalgebruik

Het maken van duurzame keuzes wordt steeds belangrijker en in 2022 speelt duurzaamheid ook een grote rol voor de aanbieders van vloerkleden. Er wordt namelijk ook in deze branche veel gebruik gemaakt van gerecyclede stoffen. Wanneer je kiest voor een vloerkleed van gerecyclede materialen maak je niet alleen jezelf blij met een nieuwe aanvulling voor je woonkamer maar ben je ook nog eens lief voor de wereld. Een echte win-winsituatie dus.

4. Vintage vloerkleden en Perzische tapijten

Vintage vloerkleden zijn al jaren enorm geliefd door interieur liefhebbers en dat blijft voorlopig nog wel even zo. Een vintage kleed is dus inmiddels ook wel tijdloos te noemen en dat is natuurlijk erg fijn wanneer je graag investeert in een kwalitatief kleed met een (best wel) hoog prijskaartje. Wanneer je kiest voor een vintage vloerkleed (of een tof Perzisch tapijt in deze stijl) kan je dus nog jaren van je kleed genieten!

5. Ronde en ovale kleden

Ronde meubels en vormen zijn hot en deze trend zien we natuurlijk ook veel terugkomen binnen de vloerkleden van dit moment. Ik heb zelf toevallig ook twee ronde vloerkleden in huis dus ik ben zeker fan van deze leuke trend! Ronde vloerkleden kan je natuurlijk vinden in heel veel soorten en maten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een mooi rond vloerkleed in één kleur maar vloerkleden met print zijn ook zeker een optie. Ik vind zelf de ronde vloerkleden in gebroken wit met daarop een minimalistisch printje erg leuk. Met zwarte stippen bijvoorbeeld, of een mooi design met dunne strepen.

Welke trend heeft jouw voorkeur? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.