Voor- en nadelen van liposuctie

Liposuctie, voor de één een taboe, voor de ander een uitkomst. Voor wie plaatselijk vet wil laten verwijderen en er werkelijk alles aan heeft gedaan om dit doormiddel van voeding en beweging te doen laten verdwijnen, is dit een ware uitkomst. In principe wordt er bij liposuctie plaatselijk overtollig vetweefsel verwijderd. Dit gebeurt doormiddel van een zuigtechniek. Veel voorkomende plekken waar dit wordt uitgevoerd zijn vooral bij vrouwen de heupen, maar ook de buik en nek zijn plekken waar een dergelijke ingreep doorgaans vaak wordt toegepast.

Is een liposuctie iets voor mij?

Liposuctie is en blijft een medische ingreep, dat betekent concreet dat je onder plaatselijke narcose moet en er vervolgens op operatief vlak het één en ander wordt uitgevoerd. Wanneer je al jaren bezig bent met sporten en het letten op je voeding, maar de laatste kilo’s er maar niet af willen, kun je kiezen voor een liposuctie. Het vet wordt dan plaatselijk weggezogen, zodat je op deze plek geen last meer hebt van overtollige vetcellen, die ervoor zorgen dat jij die ene mooie jurk niet meer kunt aantrekken. Niet bij iedereen is het toepassen van een dergelijke behandeling een optie. Het is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het belangrijk vooraf te onderzoeken of je huid voldoen mee rekt. Is dit niet het geval, dan zal je naderhand ook een correctie moeten laten uitvoeren voor overtollige huid.

Voordelen

Wanneer het gaat om de voordelen van het uitvoeren van een liposuctie ingreep zijn dit er best wel wat. Toch blijft de voornaamste reden dat je in relatief korte tijd op bepaalde plekken van je lichaam een stuk strakker in je vel kunt komen te zitten. Een effectieve manier om net dat laatste vetrandje wat op dit moment nog zichtbaar is in die ene mooie avondjurk te verwijderen dus. Een ander bijkomend voordeel van het uitvoeren van een liposuctie – vergeleken met andere manieren – is dat je niet onder algehele narcose hoeft. Doordat het gaat om het plaatselijk weg laten zuigen van vet, volstaat een plaatselijke verdoving, iets wat voor zowel lichaam als geest een enorm bijkomend voordeel heeft. Kortom, het weg laten halen van overtollig vet, is door middel van liposuctie vaak in een handomdraai uitgevoerd.

Zou jij een ingreep zoals deze ooit overwegen? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.