Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuwe eettafel?

Hoewel het aanschaffen van een nieuwe eettafel natuurlijk een onwijs leuke activiteit is zijn er toch een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Een eettafel is namelijk een (best wel) prijzige aankoop waar je lang van wilt blijven genieten. Heb jij een geweldige eettafel op het oog en kan je nog wel wat tips gebruiken voordat je tot aankoop overgaat? Lees dan snel verder!

1. Denk goed na over het formaat

Het ligt natuurlijk voor de hand dat je van tevoren goed over de maat van je eettafel moet nadenken maar neem je daar ook wel echt de tijd voor? Ik hoor namelijk nog veel te veel verhalen voorbijkomen waarbij de kopers niet lang genoeg hebben nagedacht over het formaat en achteraf toch liever voor een andere maat waren gegaan. Kijk in eerste instantie kritisch naar de ruimte waar de eettafel komt te staan en blik daarna terug op de verschillende etentjes, feestjes en borrels die je het afgelopen jaar hebt georganiseerd. Ben jij een echt gezelschapsdier en heb je vaak vrienden over de vloer? Dan kan het een goed idee zijn om tóch voor het formaat te gaan waarbij je die extra twee (of vier) stoelen kwijt kunt. Daar zal je later dankbaar voor zijn als er onverwachts gasten langskomen en ze makkelijk kunnen aanschuiven.

2. Loopruimte

Natuurlijk moet je ook niet te fanatiek zijn met de maat wanneer je een wat kleinere eetkamer of eetplek hebt. Het is namelijk ook erg belangrijk dat de tafel kan ademen in de ruimte en dat je er nog gemakkelijk omheen kunt lopen. Het formaat moet dus kloppen voor het gemiddelde aantal gasten maar ook voor de ruimte waar de tafel in komt te staan. Vind je het lastig om te visualiseren hoe groot de tafel dan precies mag zijn? Het kan enorm helpen om een aantal formaten ‘na te maken’ met een paar kranten of magazines. Zo kan je exact zien of er nog genoeg loopruimte overblijft rondom je nieuwe tafel.

3. Trend of tijdloos

Ben jij een ‘interieurgekkie’ en wissel je zonder het erg te vinden elke 2 jaar van eettafel? Dan zijn trendgevoelige tafels geen probleem. Op dit moment zie je bijvoorbeeld veel marmer terugkomen in eettafels en dat is prachtig (ik zou er ook zo voor kiezen!) maar omdat het hierbij om een vrij trendgevoel print gaat kan het zijn dat je hier over twee jaar flink op uitgekeken raakt. Wanneer je besluit dat je lang met een eettafel wilt doen (bijvoorbeeld door het grote aankoopbedrag of het lastige vervoer van zo’n zwaar product) kan je het beste voor een tijdloos model gaan. Dit model van Mister Tafel is bijvoorbeeld van hoge kwaliteit en zul je over twee jaar nog steeds prachtig vinden: tafel deens ovaal. Wil je toch een tafel die helemaal ‘van nu’ is? Kijk dan eens naar een visgraat tafel of een compleet zwarte tafel. Wil je je laten inspireren met foto’s van deze opties? Je bekijkt hier meer informatie.

4. Je tafel mooi houden

Wanneer je alleen woont of met je partner is het geen probleem om met placemets en onderzetters te werken wanneer je daarmee je prachtige dure tafel mooi kunt houden. Met (kleine) kinderen is dat een ander verhaal en is het verstandig om van tevoren na te denken over het schoonmaken en houden van je nieuwe geliefde eettafel. Gelukkig zijn er genoeg opties beschikbaar hiervoor. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een tafel van een gebruiksvriendelijk materiaal (even een doekje eroverheen en klaar!) maar kiezen voor een mooie houtsoort kan ook wanneer je deze bijvoorbeeld voorziet van een laagje doorzichtig plastic folie.

5. Eetkamerstoelen

Heb jij gekozen voor een prachtig kwalitatief en tijdloos model en staat de tafel dan eindelijk in je woonkamer? Dan is het tijd om hem aan te gaan kleden! Je eettafel is namelijk je basis maar de aankleding is misschien nog wel belangrijker. Je eetkamerstoelen bepalen namelijk ook voor een groot gedeelte de stijl van je eethoek. Welk effect wil je bereiken? Wanneer je een kleine eethoek hebt is het een goed idee om voor minimalistische eetkamerstoelen te kiezen. Zo laat je de kamer en/of zithoek nog steeds ruimtelijk ogen. Wanneer je ruimte genoeg hebt en echt indruk wilt maken kan je kiezen voor brede eetkamerstoelen in een luxueuze stof. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mooie comfortabele, zachte eetkamerstoelen van fluweel. Deze laten het geheel erg luxe en volwassen ogen en zitten ook nog eens heerlijk.

Hoe ziet jouw eethoek er op dit moment uit? Ik ben benieuwd naar jullie keuzes!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.