Waar moet je op letten tijdens de aanschaf van een serre?

Ben jij op dit moment aan het rondkijken voor een serre? Good for you! Wanneer je de ruimte hebt kan het namelijk een hele aantrekkelijke keuze zijn om voor een serre te gaan. Niet alleen creëer je op deze manier een extra kamer (of een grotere woonkamer), je huis stijgt door een serre ook nog eens in waarde. Wel moet je tijdens het aanschaffen van een serre op een aantal punten letten. Kan jij op dit gebied nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

1. Weet wat je wilt

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden wanneer het gaat om het aanschaffen van een serre. Begin dus ook niet pas met oriënteren wanneer je al bij een aanbieder staat. Gun jezelf een goed beeld van alle mogelijkheden en stap daarna pas naar een aanbieder. Hij of zij kan je dan alsnog al zijn/haar mogelijkheden laten zien maar dan weet je in ieder geval al een beetje welke richting je op wilt gaan. Heeft deze aanbieder niet wat je zoekt? Ga dan gewoon een deur verder! Jij weet tenslotte al wat er mogelijk is. Aanbieders als ForaVida zijn helemaal fijn om in te schakelen, zij bieden naast overkappingen namelijk ook erg veel mooie accessoires aan zodat je je serre direct volledig af kunt stylen. Met mooie led-verlichting bijvoorbeeld, of spotjes in de grond naast je serre. Dit zorgt uiteindelijk voor een erg luxe resultaat.

2. Het materiaal

Denk van tevoren goed na over het materiaal van je serre. Wil je een serre van glas of juist een serre van kunststof? Wanneer je voor een serre van kunststof kiest ben je goedkoper uit dan bij een serre gemaakt van glas. Serreglas is echter wel een stuk sterker dan kunststof. Ook laat glas de stralen van de zon beter door dan bij bij kunststof het geval is. De keuze is dus aan jou! Denk hier wel goed over na, je kunt achteraf tenslotte niet meer terug.

3. Frisse lucht

Een serre is in de winter natuurlijk ontzettend gezellig maar ook in de zomer wil je waarschijnlijk in je serre kunnen zitten. Dan is het fijn om zo nu en dan een aantal ramen open te kunnen zetten. Zeker wanneer het 30 graden of warmer is zul je behoefte hebben aan een flinke dosis frisse lucht. Zorg er dus voor dat er genoeg ramen, deuropeningen of andere luiken in je serre worden verwerkt. Wanneer het straks warmer weer wordt zal je jezelf dankbaar zijn!

4. Go big or go home

Heb je genoeg ruimte voor een grote serre? Benut die ruimte dan ook zeker. Een serre is namelijk een fantastische aanvulling op je leefruimte. Niet alleen heb je meer ruimte om bijvoorbeeld een groot feest te kunnen geven, de waarde van je huis gaat er vaak ook duizenden euro’s door omhoog. Soms kan een serre wel voor een verschil van 20.000 euro zorgen! Heb jij dus de ruimte voor een mooie grote serre? Ga er dan ook voor!

5. Vergeet de details niet

Zoals ik hierboven al aangaf zijn het juist de details die een serre echt ‘af’ maken. Mooie verlichting en gordijnen bijvoorbeeld, of een uitzicht op een aantal prachtige potten met planten wanneer je in je gloednieuwe serre zit. Uiteindelijk moet alles kloppen om tot het perfecte resultaat te komen. Vergeet dus ook de uiteindelijke styling niet!

Heb jij een serre in je huidige woning? Of is dit toevallig nog een grote wens van jou en/of je partner? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.