Waarom is een hoog laag bed een goede optie?

Je bent ze waarschijnlijk wel eens tegengekomen in een huis van een vriend of vriendin of misschien wel in je eigen (ouderlijk) huis: een hoog laag bed. Wanneer je er zelf nog nooit een hebt gehad kan ik me voorstellen dat je je afvraagt wat zo’n hoog laag bed nou eigenlijk inhoudt en waarom je de keuze zou maken om er een aan te schaffen. Wat zijn de voordelen van zo’n hoog laag bed? En voor wie zijn deze bedden vooral geschikt? Dat lees je in het artikel van vandaag.

Wat is een hoog laag bed

Laten we starten bij het begin: wat is een hoog laag bed nou eigenlijk? Wanneer er gesproken wordt over een hoog laag bed gaat het om een bed wat in hoogte verstelbaar is. Veel hoog laag bedden zien er exact hetzelfde uit als ‘normale’ bedden maar hebben dus een extra toegevoegde functie waardoor je het bed kunt verhogen.

Waarom zou je een hoog laag bed aanschaffen?

Er zijn meerdere goede argumenten te noemen voor het aanschaffen van een hoog laag bed. Wanneer je bijvoorbeeld gebruikmaakt van thuiszorg is een ergonomische bedhoogte erg belangrijk. Niet alleen zorgt dit voor je juiste werkhoogte maar ook kom je op deze manier gemakkelijker in en weer uit je bed. De ARBO-wetgeving vereist zelfs dat er bij zorg aan het bed voor een hoog laag bed wordt gekozen.

Hoe ziet een hoog laag bed er dan precies uit?

Veel mensen denken dat een hoog laag bed er vooral praktisch en weinig stijlvol uitziet. Dit was vroeger natuurlijk wel zo maar tegenwoordig hoeft dat echt niet meer zo te zijn. Bekijk de hoog laag bedden van De Suite bijvoorbeeld maar eens. Daar zie je de meest prachtige bedden voorbijkomen maar dan wel mét een hoog laag functie. Prachtige luxe bedden maar dan wel in hoogte verstelbaar en voorzien van een sta-op functie en hoofd- en voetversnelling. Ook zijn ze deelbaar en verrijdbaar. Hoe mooi is dat? Wanneer je thuiszorg nodig hebt of andere klachten hebt waardoor een hoog laag bed een verstandige keuze is betekent dit dus niet dat je je slaapkamer nooit meer naar jouw smaak kunt maken. Dat zijn nog eens ontwikkelingen! Ook zijn de hoog laag bedden van tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Of je nu een eenpersoonsbed, een tweepersoonsbed of een twijfelaar hoog laag bed wilt aanschaffen, er is gelukkig heel veel mogelijk.

Voor wie is een hoog laag bed geschikt?

Voor wie is een hoog laag bed dan eigenlijk geschikt? Zoals ik hierboven al vertelde zijn hoog laag bedden dus erg geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van thuiszorg of andere klachten hebben waarbij een hoger bed gewenst is. Een hoog laag bed geeft bijvoorbeeld ook mensen die slecht ter been zijn de kans om alsnog zelf (en dus zonder hulp) gemakkelijk in en uit hun bed te stappen. Dat stukje zelfstandigheid is voor veel mensen enorm belangrijk en wordt dus op deze manier weer teruggegeven aan de gebruiker. Prachtig toch?

Maakt iemand in jouw omgeving toevallig gebruik van een hoog laag bed?

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.