Waarom is yoga zo goed voor ons? | Vijf redenen!

In het artikel van vandaag gaan we het hebben over niets minder dan yoga! De een is er gek op, de ander vindt de oefeningen veel te zweverig (wat if you ask me helemaal niet zo hoeft te zijn) maar wat we in ieder geval wel zeker weten wanneer we naar de experts luisteren is dat yoga ontzettend goed voor ons is. Yoga is een eeuwenoude activiteit die helpt bij het bevorderen van ons fysieke, mentale en emotionele welzijn. Er zijn veel verschillende soorten yoga, maar allemaal delen ze dezelfde doelstelling: het bevorderen van een gezonde levensstijl. Yoga kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de flexibiliteit van je lichaam, het verhogen van je kracht, het verbeteren van je balans én het bevorderen van een algeheel gevoel van welzijn. Er zijn veel verschillende voordelen gekoppeld aan yoga, maar volgens de experts zijn er vijf belangrijke redenen waarom je vandaag nog met yoga zou moeten starten. Ben jij benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

1. Dé oplossing bij stress

Yoga helpt bij het verminderen van stress. De oefeningen die je uitvoert tijdens je sessie helpen je lichaam en geest te ontspannen, waardoor je minder snel gestrest raakt. Er zijn verschillende ademhalingsoefeningen die je kunt doen tijdens je yoga-sessies die je absoluut zullen helpen met het verminderen van stress in je hoofd én je lichaam.

2. Flexibiliteit

Yoga verbetert de flexibiliteit. Dit komt omdat je verschillende spieren en gewrichten gebruikt tijdens de oefeningen. Naarmate je vaker oefent, zul je merken dat je steeds meer kunt strekken en bewegen. Handig!

3. Het verhogen van kracht

Yoga maakt je ook absoluut sterker. Omdat je verschillende spieren gebruikt tijdens de oefeningen, zul je ook merken dat je kracht toeneemt. Dit is niet alleen goed voor je fysieke welzijn, maar ook voor je mentale welzijn.

4. Balans

Wanneer je start met yoga zal je ook merken dat je balans enorm zal verbeteren. Dit is het geval omdat je erg veel verschillende spieren gebruikt tijdens de oefeningen. Naarmate je vaker oefent, zul je merken dat je veel beter in balans bent. Dit is niet alleen goed voor je fysieke welzijn, maar ook voor je mentale welzijn.

5. Welzijn

Yoga bevordert ook een algeheel gevoel van welzijn. Dit komt omdat de oefeningen helpen je lichaam en geest in balans te brengen. Naarmate je vaker oefent, zul je merken dat je je beter voelt dan voorheen en dat je veel meer energie hebt. Dat willen we toch allemaal?

En dat waren de vijf grootste voordelen alweer! Ik vind het onwijs interessant om meer te leren over dit onderwerp aangezien yoga zoveel meer is dan een aantal zweverige oefeningen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Nidra yoga? Yoga Nidra wordt ook wel slaap van de yogi’s genoemd. Bij deze yogavorm verkeert het lichaam in een slaaptoestand, maar is het bewustzijn helder en wakker. Het zorgt voor een diepe staat van emotionele, fysieke en mentale ontspanning. Dat klinkt natuurlijk super interessant.

Heb jij al eens een yoga sessie bijgewoond? En hoe beviel dat? Ik ben benieuwd naar jullie mening en ervaringen!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.