Waarom op jezelf wonen wél leuk is

COLLAGEVOORDELEN

Over mijn vorige artikel (Het leed wat op jezelf wonen heet) waren de meningen goed verdeeld. Veel van jullie herkenden zich in de genoemde nadelen maar ook een aantal meiden gaven aan het helemaal niet erg te vinden om iedere avond te koken, de was te doen of de stofzuiger er zo nu en dan eens bij te pakken. Nu moet je wel weten dat ik het artikel lichtelijk overdreven heb hoor, op jezelf wonen kan namelijk ook ontzettend leuk zijn! Hoog tijd om alle voordelen eens op een rijtje te zetten en dat is dus ook exact wat ik nu ga doen!

1. Je kunt naar bed (en opstaan!) wanneer jij maar wilt!
Of je nu graag uitslaapt in het weekend of juist een keer vroeg naar bed wilt op een zaterdagavond, nobody cares want jij ben de enige die het weet!

2. Jij bepaalt wat er in de koelkast zit.
Of het nu om je favoriete avondeten gaat wat je nu iedere dag op tafel kunt zetten of je favo koekjes in de kast, al het eten in huis is door JOU gekozen en moet dus sowieso prima aan je eisen voldoen wanneer je ’s avonds zin hebt in iets lekkers. Als je tenminste boodschappen hebt gedaan dan ;-)

3. Langskomen? Tuurlijk!
Waar je voorheen nog even bij je moeder moest checken of je die donderdagavond wel je verjaardag mocht vieren in de woonkamer ben je nu de baas van je eigen plek! Of het nu om een marathon Pretty Little Liars gaat met je beste vriendinnen of een enorm (vaak uit de hand gelopen) huisfeest gaat, alles is mogelijk!

4. Happy Place
Wanneer je moeder gek is op een toned-down interieur en jij liever alle muren geel ziet kan dat nog weleens irritaties gaan opleveren. Gelukkig woon jij nu op jezelf en kan je jouw woning volledig laten voldoen aan je interieur-wensen! Ga dus flink aan de slag met Pinterest, de verfkwast en een vleugje creativiteit en creëer jouw ultieme Happy Place!

5. Freedom!
En natuurlijk de belangrijkste van de vijf: vrijheid! Je hoeft je namelijk aan niemand meer te verantwoorden wanneer je om half 1 ’s nachts nog besluit de kroeg in te gaan of een Gossip Girl marathon in de ‘woonkamer’ wil starten. You’re in charge darling!

En, woon jij al op jezelf? Of wil je door deze punten juist op jezelf gaan wonen?
Laat het achter in de comments!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

12 Comments

 1. Quinty

  Freedom!! Ik vind het ook super fijn dat ik nu wanneer dan ook mensen kan uitnodigen op mijn kamer! Zo heb ik iedere avond wel mensen over de vloer :)

 2. Mariëlle

  Jaaaaa ik ben nog niet uit huis, maar wil zo graag en wel precies om deze redenen haha!

 3. Anne

  Oh nu wil ik ook uit huis door dit artikel haha! Ik woon nog wel bij mijn ouders maar hoop dit jaar snel uit huis te gaan!

 4. Gina

  Yes, helemaal mee eens! Hoewel ik het altijd zo goed en fijn thuis heb gehad, ben ik zo blij met mijn huisje! <3

 5. Florence Tillie

  Ik ga binnekort voor het eerst uit huis. Ik heb er zin in!

 6. femketje

  ik vind het na 8 jaar nog steeds geweldig om uit huis te zijn :D

 7. eilish

  Ik woon samen met mn vriend! Herlijk om zelf te beslissen wat je gaat eten haha

 8. Kayleigh

  Hier kan ik me heel goed in vinden. Ik ben nog steeds heel blij dat ik op mezelf woon. Tuurlijk, ik heb niet altijd zin om boodschappen of de was te doen. Maar je krijgt er een hoop voor terug, het is heel fijn om onafhankelijk te zijn en gewoon je eigen leventje te hebben.

 9. Rebecca

  Als ik dit lees wil ik ook heel graag op mezelf wonen haha!

 10. Irina

  Haha heel erg leuk! Op jezelf wonen heeft inderdaad een heleboel voordelen!

 11. Mascha

  Fijn dat je deze dingen even op een rijtje zet. Ik ga heel binnenkort op mezelf en vind het best spannend allemaal. Hopelijk vind ik snel mijn draai.

 12. julian

  leuk! van harte gefeliciteerd met je nieuw huis. veel geluk in je nieuwe huis!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.