Waarom vrouwen een man met een baard aantrekkelijk(er) vinden

Wanneer je met een paar single vrouwen in de kroeg staat en je aan ze vraagt hoe hun ideale man eruit zou zijn is de kans groot dat een groot gedeelte van de groep het woord ‘baard’ in het antwoord verwerkt. Hoe komt dat toch? Waarom vinden vrouwen een man met een baard toch zo aantrekkelijk? Blijkbaar speelde deze vraag bij nog veel meer mensen want er zijn inmiddels al meerdere onderzoeken uitgevoerd over deze kwestie. Binnen deze onderzoeken kwamen er drie duidelijke redenen naar voren. Ben jij benieuwd geworden naar deze drie redenen? Lees dan snel verder!

1. Teken van mannelijkheid

Deze ligt natuurlijk voor de hand maar voor veel vrouwen is dit wel één van de belangrijkste redenen. De belangrijkste reden voor heel veel vrouwen zelfs. Veel vrouwen willen nu eenmaal een echte alpha man en dat beeld bestaat vaak uit een grote, stoere man met spierballen en een baard. Cliché? Absoluut. Maar wel waar. Betekent dit nu dat je geen kans maakt wanneer je niet de twee meter aantikt, geen spierballen hebt en niet gezegend bent met een lange, volle baard? Gelukkig niet! Er zijn namelijk maar weinig vrouwen die eindigen met hun zogenaamde ‘type on paper’. Persoonlijkheid is voor heel veel vrouwen namelijk (gelukkig) nog altijd doorslaggevend en daarnaast is iedereen natuurlijk knap op zijn/haar eigen manier!

2. Strakke kaaklijn

Veel vrouwen geven tijdens het beschrijven van hun ideale man aan dat ze een strakke kaaklijn een aantrekkelijke feature vinden bij een man. Nu is zo’n kaaklijn alleen moeilijk te trainen wanneer je er niet mee geboren bent. De oplossing? Laat je baard het werk doen! Met een baard (oké, een baard in het juiste model dan) kan je namelijk je kaaklijn een stuk strakker en hoekiger laten overkomen. Zo kan je dus vrij simpel de illusie wekken dat je een vlijmscherpe kaaklijn hebt. Een paar weken je baard laten staan kan dus een hoop verschil maken.

3. Macht en status

Deze verbaasde mij wel een beetje maar dat maakt het natuurlijk ook wel weer interessant om te lezen. Veel vrouwen stoppen mannen met een baard namelijk eerder in het hokje ‘invloedrijk en verantwoordelijk’ dan de mannen die zonder baard voor de dag komen. Grappig hoe dat werkt! Je hebt dus helemaal geen zelfhulpboeken of een volle bankrekening nodig om bij een vrouw de indruk te wekken dat je invloedrijk en verantwoordelijk bent. Een paar weken je baard laten staan werkt ook prima.

Ben jij nou gezegend met zo’n knappe partner mét baard? Laat hem dan weten dat je hem en zijn baard waardeert! Met een baard verzorging set als cadeau voor je vriend of man of een flesje baardolie bijvoorbeeld. Wanneer hij veel aandacht aan zijn baard besteedt gaat hij dat cadeau sowieso waarderen. En dan kan jij vervolgens weer genieten van zijn (nouja, zo lijkt het dan!) vlijmscherpe kaaklijn.

Wat vind jij van baarden bij mannen? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.