Waarom zijn jaloezieën perfect voor jouw slaapkamer?

Wanneer je verhuist naar een nieuwe woning kijken veel mensen ernaar uit om de slaapkamer in te richten. In deze ruimte kom je namelijk elke nacht weer tot rust (nouja, dat is de bedoeling!) en veel mensen zien het dus ook als een leuke klus om deze ruimte zo comfortabel mogelijk te maken. In eerste instantie denk je dan natuurlijk aan een fijn bed, zachte kussens, rustige muurkleuren en een fijn kleedje op de grond. Wat veel mensen vergeten? De invloed van gordijnen! Veel mensen kiezen in een slaapkamer voor jaloezieën en daar is een goede reden voor. Ben je benieuwd geworden waarom? Lees dan snel verder.

Privacy zonder veel licht te verliezen

Wanneer je vanuit de ramen van je slaapkamer uitkijkt op een drukke wandelroute of het huis van de buren kan het zijn dat je je soms wat bekeken voelt. Dat gevoel is niet altijd prettig en veel mensen willen dit dus ook graag voorkomen. Wanneer je dit probleem wilt oplossen door middel van een gordijn zijn alleen niet alle opties even voordelig. Met overgordijnen los je het probleem bijvoorbeeld wel op maar daarmee veroorzaak je wel direct een ander probleem en dat is een gebrek aan daglicht. Jaloezieën zijn in dit geval dus ook een beter idee. Door ze bijvoorbeeld half open te zetten creëer je binnen no-time veel meer privacy maar komt er alsnog genoeg licht binnen in je slaapkamer. Zo kan jij op de zondagochtend in alle rust genieten van ontbijt op bed!

Minder last van hitte

Jaloezieën zien er niet alleen mooi uit, ze houden ook nog eens hitte tegen. Erg fijn natuurlijk wanneer de zon normaal gesproken direct in je slaapkamerraam schijnt en het daardoor erg warm wordt in deze ruimte. Ik vind het zelf verschrikkelijk om in een warme ruimte te moeten slapen (en heb dus ook een airco aangeschaft hiervoor) maar wanneer je je jaloezieën goed gesloten houdt gedurende de warme dagen scheelt dit al de helft. Bonus: tijdens de koude winterdagen werkt dit juist andersom. Dan houden de jaloezieën de warmte juist binnen. In beide gevallen ook nog eens top voor je energierekening dus!

Van tijdloos naar trendy

Veel mensen gaan bij gordijnen (in welke vorm dan ook) graag voor een veilige keuze en die optie heb je bij jaloezieën ook zeker. Voor de interieurliefhebbers onder ons kan er echter ook gekozen worden voor een trendkleur of bijvoorbeeld een populaire materiaalsoort. Wat dacht je bijvoorbeeld van zwarte jaloezieën? Of rustgevende bamboe jaloezieën? Prachtig om te zien en helemaal passend bij de interieurtrends van nu.

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen te noemen maar dit waren naar mijn mening de belangrijkste drie. Ik ga zelf binnenkort eens informatie inwinnen over mooie zwarte jaloezieën voor in mijn woonkamer. Super mooi vind ik dat staan namelijk. Heb jij ook jaloezieën in jouw slaapkamer? Of heb je toch voor een andere vorm van gordijnen gekozen? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.