Waarom zou je kiezen voor BB cream?

Wanneer je ook maar een beetje thuis bent in cosmeticaland heb je sowieso al eens gehoord van BB cream. Veel fabrikanten hebben er wel één in hun assortiment namelijk. De volledige naam verschilt echter per merk. Zo schrijven veel merken BB cream voluit als ‘blemish balm’ maar wordt tegenwoordig ook ‘beauty balm’ veel gebruikt. Welke naam er dan ook wordt gebruikt op de achterkant van het product, populair is BB cream in ieder geval. Maar waarom eigenlijk? Waarom is dit product zo geliefd bij veel vrouwen (en mannen!) en wanneer kiezen gebruikers liever voor een BB cream dan voor een foundation? Ik vertel het je in deze blogpost.

Beter voor je huid

We willen natuurlijk allemaal een zo mooi mogelijke huid hebben (en houden!) en daarvoor zijn er tegenwoordig eindeloos veel mooie producten op de markt. Hydraterende dag- en nachtcrèmes, huidoliën, scrubs en goede reinigingsproducten dragen allemaal bij aan het creëren en behouden van een goede huid. Een goede huidverzorging kiezen is dus erg belangrijk maar vergeet niet dat je ook moet nadenken over de producten die je naast je huidverzorging op je huid draagt. Wanneer je beter voor je huid wilt gaan zorgen en merkt dat je huid onrustig wordt van het dagelijks dragen van foundation kan een BB cream voor jou perfect zijn. BB cream kan je namelijk zien als een verzorgende crème maar dan mét dekkende en verbergende ingrediënten. Zo krijg je toch de dekking die je graag ziet (zoals bij je foundation) maar gebruik je hiervoor een product wat minder schadelijk is voor je huid. Score!

Perfect voor lichte dekking

Ben jij gezegend met een zo goed als perfecte huid en wil je je gezicht alleen wat egaler laten ogen? Dan heb je natuurlijk geen dikke en dekkende foundation nodig. Een BB cream is dan alles wat je nodig hebt. Ook voor de mensen die wat voorzichtig zijn met make-up en bang zijn voor een plamuurlaag is BB cream perfect. Je krijgt toch de lichte dekking waar je naar op zoek bent en moet wel héél erg je best doen om het eindresultaat er onnatuurlijk uit te kunnen laten zien. Kan niet misgaan dus.

Comfort

Een derde voordeel van BB cream is dat je dit product niet voelt zitten. Het is zelfs in veel gevallen zo dat een BB cream juist verzorgend en comfortabel aanvoelt op de huid. Een trekkende laag foundation op je gezicht voelen is dus echt verleden tijd.

BB cream kan dus voor heel veel mensen écht een uitkomst zijn. Het product voelt comfortabel aan op de huid, verzorgt je huid gedurende de huid en biedt toch de dekking waar veel mensen naar op zoek zijn. Ook zijn de meeste BB creams super betaalbaar en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Heb jij een BB cream in jouw collectie? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.