Waarom zou je kunstgras nemen?

Hoe klein het stukje gras achter je huis ook is, het bijhouden van dit gedeelte van de tuin is voor veel mensen elke zomer opnieuw weer een groot frustratiepunt. Niet voor niets wordt de optie kunstgras dus ook steeds vaker overwogen. Waarom zou je dit ook eigenlijk niet doen? Kunstgras is namelijk voor veel mensen een enorme uitkomst! In dit artikel lees je de vijf grootste voordelen van kunstgras. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

1. Steeds moeilijker te onderscheiden van echt

Oké, tien jaar geleden was kunstgras nou niet echt mooi om naar te kijken. Het was absoluut praktisch maar mooi was deze kunststof vervanger van gras zeker niet. Dit is ook waarom veel mensen in deze tijd nog een beetje bang worden van het woord ‘kunstgras’, ze verwachten namelijk een goedkoop ogende grasmat met sprietjes die overduidelijk zijn gemaakt van plastic. Dat is gelukkig al lang niet meer zo! Tegenwoordig is kunstgras namelijk bijna niet meer van echt te onderscheiden en dat is ook de reden dat heel veel mensen tegenwoordig dus ook kunstgras kopen. Een goed voorbeeld hiervan is het kunstgras van Easyplants. Bekijk het assortiment maar eens om een aantal voorbeelden te zien.

2. Weinig onderhoud

Tuineigenaren die op dit moment nog wel een echt gazon achter hun huis hebben zijn elk jaar opnieuw weer heel wat uren kwijt aan het onderhoud hiervan. Met kunstgras is dit natuurlijk niet het geval. Waar je bij een normaal gazon moet sproeien, grasmaaien en bijknippen hoef je bij kunstgras alleen af en toe de grote bladeren of ander vuil weg te halen. Dat is echt wel even een ander verhaal dan bij een echt gazon natuurlijk.

3. Geen kostbaar (drink)water

Wanneer je veel aandacht hebt besteed aan het inrichten van je tuin wil je natuurlijk ook dat je gras er een beetje toonbaar uitziet. En ja, dat kost een hoop (drink)water. Met kunstgras is dit natuurlijk helemaal niet van toepassing en dat scheelt dus ook heel veel liters water.

4. Geen hooikoorts of andere allergieën

Toen mijn ouders nog in een (gemoderniseerde) boerderij woonden had ik het altijd direct door wanneer het gras gemaaid was. Ik heb namelijk sinds een aantal jaren erg last van hooikoorts en dan merk je het meteen wanneer de (droge) grassprieten door de lucht vliegen. Bij kunstgras heb je daar natuurlijk absoluut geen last van. Voor de mensen met hooikoorts of andere allergieën is dat natuurlijk een enorm voordeel!

5. De kleur

De uitspraak ‘het gras is altijd groener bij de buren’ gaat voor jou natuurlijk niet meer op wanneer je voor kunstgras kiest. Bij hoge temperaturen zullen de buren hoogstwaarschijnlijk hard hun best moeten doen om hun gazon groen te houden maar jij kunt op dat moment lekker achteroverleunen met een koud glas wijn. Score!

Wanneer je deze vijf voordelen ziet wordt kiezen voor kunstgras wel erg aantrekkelijk toch? Heb jij op dit moment een tuin? En ben je daar veel tijd aan kwijt? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met (kunst)gras!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.