Wallen verminderen? Dat doe je zo!

Daadwerkelijk niemand wordt er blij van: diepe en donkere kringen onder je ogen. Sommige mensen krijgen ze door te weinig te slapen, door alcoholgebruik, door te roken of door een lange tijd met stress te lopen. Hoe je er dan ook aan gekomen bent: je wilt er waarschijnlijk graag vanaf komen. Nu is een likje concealer een snelle oplossing maar veel liever wil je natuurlijk dat je donkere kringen helemaal verdwijnen. Hoe je dat doet? Daar heb je verschillende manieren voor. Wil jij dus je wallen verminderen? In het artikel van vandaag geef ik je drie tips!

1. Traangootbehandeling

Sommige mensen houden niet van lange processen en willen gewoon snel resultaat zien. Of misschien drink je al liters water, smeer je elke dag al kwalitatieve cremes en slaap je elke nacht de nodige uren. Wanneer je dan zonder make-up te gebruiken zonder wallen voor de dag wilt komen zou je kunnen kiezen voor een traangootbehandeling je leest er hier alles over op de website van betanclinics maar in het kort wordt er een hyaluronzuurfiller in de traangootzone aangebracht en zo wordt de huid van binnenuit opgevuld. De diepte van het geultje wordt zo aanzienlijk minder, wat direct resultaat geeft. Ik ken zelf ook mensen die voor een traangootbehandeling hebben gekozen en dit werkt echt als een malle. Wil je dus snel en gemakkelijk van je donkere kringen af? Dan zal zo’n behandeling absoluut helpen.

2. Slaap beter

Veel mensen denken nog steeds dat je door niet genoeg te slapen wallen creëert. Dit is echter niet waar. Je creëert namelijk geen ‘nieuwe’ wallen maar maakt ze wél meer aanwezig in je gezicht. Je laat ze dus op die manier meer opvallen. Een van de manieren om die wallen zoveel mogelijk onopvallend te laten is door een gezond slaapritme op te bouwen en je hier ook aan te houden. Het wordt door de experts aangeraden om elke nacht tussen de de zeven en negen uur te slapen. Dat moet ruim voldoende zijn om te voorkomen dat je er de volgende ochtend bleek en slapeloos uitziet. Wist je dat je door op je rug te slapen (met je hoofd iets verhoogd) de kans op extra wallen ook wordt geminimaliseerd? Ook is het erg belangrijk om gedurende de dag zo weinig mogelijk in aanraking te komen met blauw licht van bijvoorbeeld je telefoon en/of tablet. Dit licht verstoort namelijk ook onze natuurlijke slaapcyclus en dat zou jammer zijn.

3. Neem je skincare eens onder de loep

Je ziet ze natuurlijk regelmatig voorbijkomen op televisie en in bladen: huidverzorgingsproducten waarvan je blijkbaar maar één klein likje nodig hebt om weer fris (en zonder wallen) voor de dag te komen. Nu werkt dit in de praktijk (helaas) toch een tikje anders maar goede huidverzorging kan er zeker voor zorgen dat je er wat fitter uitziet. Een mooie huid creëren en bijhouden is trouwens altijd positief, of je nu aan je wallen werkt of niet. Goede skincare kan er vooralsnog zeker voor zorgen dat je wallen minder opvallend ogen. Zo helpt Vitamine C bij het opbouwen van collageen en dit zorgt weer voor het opbouwen van een scheidingslaag tussen ader en huid (zodat je dus als het ware een verhullend laagje creëert). Vind je het lastig om tot de juiste producten te komen? Laat je dan eens adviseren in een drogist of parfumerie.

En, heb jij last van donkere kringen onder je ogen? En wat doe jij op dit moment om je wallen te verminderen? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.