Wat is een WTW-filter en waarom wil je er een in je woning?

Ben jij recent verhuisd (of ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwe woning) en ben je ervan op de hoogte gesteld dat jouw nieuwe huis een WTW-filter bevat? Dan wil je natuurlijk meer weten over dit product! Misschien weet je wel helemaal niet wat wtw filters zijn (omdat je hiervoor bijvoorbeeld in een huurhuis woonde en je je hier dus nooit mee bezig hebt gehouden) en dan is het toch wel fijn om te weten wat deze filter nou precies doet voor je woning. In dit artikel lees je wat een WTW-filter precies is en wat deze filter je oplevert. Lees snel verder!

Wat is een WTW-filter?

Door middel van een WTW-filter kan je alle inkomende en uitgaande lucht filteren op stofdeeltjes. Deze WTW-filters worden geplaatst in een WTW-unit en deze units worden tegenwoordig in bijna alle nieuwe woningen wel geplaatst. Je vraagt je natuurlijk ook af waar WTW nu eigenlijk voor staat. De betekenis van de afkorting WTW is gelukkig heel simpel, de afkorting staat namelijk voor ‘Warmte Terug Win unit’.

Wat is een WTW-unit?

Een WTW-filter wordt geplaatst in een WTW-unit maar wat is dat een WTW-unit? Een WTW-unit bestaat uit drie verschillende onderdelen. Een WTW-unit bestaat namelijk uit een ventilator, een warmtewisselaar en WTW-filters. Met een WTW-unit kan je ervoor zorgen dat de lucht in jouw huis of appartement op een duurzame manier wordt verwarmd én gefilterd. Hoe dit dan precies gebeurt? Dat is een beetje een technisch verhaal. De WTW-unit zuigt namelijk de koude buitenlucht naar zich toe via het toevoer kanaal. Daarna wordt deze lucht langs de warmtewisselaar geleid en zo wordt de lucht uiteindelijk als laatste stap gefilterd. Door middel van de warmtewisselaar wordt de koude buitenlucht opgewarmd door de warme binnenlucht. En als laatste stap wordt de warme én schone lucht dan je woning weer ingeblazen.

De voordelen van een WTW-unit

Goed, we weten nu wat een WTW-filter is, wat een WTW-unit is en hoe deze twee producten werken maar waarom worden ze tegenwoordig nou in bijna elke nieuwe woning geplaatst? Wat zijn de voordelen? Dat is gelukkig vrij gemakkelijk uit te leggen. Wanneer men kiest voor een WTW-unit met WTW-filters betekent dit dat je woning op een duurzame manier geventileerd zal worden. Ook zorgt een WTW-filter en de WTW-unit voor een energiezuinig verbruik. Voor veel mensen geeft vooral het derde voordeel de doorslag. Het derde voordeel is namelijk dat er een goede luchtkwaliteit en gezond binnenklimaat ontstaat in je mooie nieuwe woning. Een WTW-filter is dus een erg mooie aanvulling op je woning. Neem deze tip dus ook zeker mee in je plan voor een aankomende verbouwing.

Wist jij al wat een WTW-unit was voordat je dit artikel las? En heb jij er al een in je woning? Laat jouw mening en ervaring achter in een reactie onder dit artikel!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.