Persoonlijk

Wat je alleen begrijpt wanneer je extreem sarcastisch bent.

shirt

Voor de mensen die mij al wat langer volgen is het natuurlijk geen groot nieuws: I love my sarcasm! Hoewel ik het heerlijk vind om overal sarcastische opmerkingen rond te strooien kan het heel soms nog wel eens voor awkward situaties zorgen en die ga ik vandaag met jullie delen. Ik presenteer u vandaag dus ook met liefde een aantal punten die je alleen begrijpt wanneer je (net als ik!) extreem sarcastisch bent.

1. Mensen nemen je super gelikte sarcasme echt veel te vaak serieus.

“Oh ga je naar Ibiza? Wat vervelend zeg!” en vervolgens reageert je vriendin heel verward dat ze niet precies begrijpt wat daar nou vervelend aan is.

2. Mensen nemen je (vaak na een tijdje) helemaal nooit meer serieus.

Mochten het vriendinnen zijn die al wat langer meegaan heb je de kans dat ze je juist niet meer serieus nemen. Of situaties met je moeder bijvoorbeeld, wanneer jij een shirt uit het rek trekt en aangeeft dat je iets mooi vindt en je moeder je een ‘oh wat grappig’ look geeft. Nee mam, deze vind ik écht mooi.

3. “Hoe kan je hier grapjes over maken?!”

Wanneer je vriendin cola over haar witte broek heeft geknoeid en je er per ongeluk een “nu kijken alle mannen vanavond sowieso naar jou!” uitgooit. Dat zijn geen grapjes maar manieren om het hele gesprek wat luchtiger te maken. Snap dat dan.

4. Instant klik met andere sarcasten.

Oh the joy wanneer je iemand tegenkomt waar je nog nooit een woord mee hebt gewisseld en ze tijdens hun eerste zin meteen al een flinke sarcastische comeback teruggooien. Instant klik, just sayin’…

5. It’s a way of life.

Voor de mensen die denken dat wij arme sarcastische zieltjes een keuze hebben in onze manier van communiceren heb ik nieuws: die hebben we niet. It’s a way of life en ik raad je aan om er maar gewoon aan te wennen. Sarcasme maakt ons leven een stuk leuker en na een tijdje gaat alles gewoon vanzelf, heerlijk toch?

Wist je trouwens dat sarcasme stiekem een goede training is voor het brein? Door veel sarcasme te gebruiken forceer je andere mensen op zoek te gaan naar de werkelijke betekenis achter de woorden dus stiekem zou iedereen ons hartstikke dankbaar moeten zijn!

Gebruik jij wel eens sarcasme?

38 thoughts on “Wat je alleen begrijpt wanneer je extreem sarcastisch bent.”

  1. Oh dit is heel herkenbaar! Vooral wanneer sommige mensen je sarcasme niet snappen.. Af en toe kan het een beetje awkward zijn. Wanneer je dan iemand hebt gevonden die net zo sarcastisch is dan vind ik die meteen geweldig hahaha.
    Laura onlangs geplaatst…Feel good marketMy Profile

  2. Wauw, dit is echt mega herkenbaar, ik beland altijd in van die awkward situaties als mensen mijn sarcasme niet snappen en ik het moet uitleggen.. We zouden eigenlijk gewoon allemaal ‘sarcastisch’ op ons voorhoofd moeten schrijven.
    Romy onlangs geplaatst…Ik ga de Ikea plunderenMy Profile

  3. HAHA dit artikel. Muy bien! En ook: ‘Lois ik snap echt niet of je dit nu serieus meent of dat je sarcastisch bent’ hahaha ik heb dit al zooo vaak te horen gekregen.

  4. Laatst snapte iemand het niet en ik dacht echt, meen je dit nou… Ik was dus een stuk alleen aan het fietsen en toen kwam ik een vriend tegen. Die zei: ‘Ben je al uit? (school, you know)’ En toen zei ik: ‘Nee, joh.’ Reageerde die ook nog verbaasd: ‘Huh?’ Ik dacht echt doe jij nou vwo en ik havo. Help. Haha. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge