Weg met die zichtbare lijnen! Tips om je ondergoed zo onopvallend mogelijk te maken onder kleding

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: je trekt een prachtige outfit aan maar bij elke beweging wordt je zelfvertrouwen ondermijnd door de zichtbare lijnen van je ondergoed. Het is een frustrerende situatie die je wilt vermijden. Gelukkig zijn er een aantal slimme trucjes en keuzes die je kunt maken om ervoor te zorgen dat je ondergoed onzichtbaar blijft onder je kleding. In dit artikel deel ik een aantal handige tips om dit probleem te voorkomen en je zelfvertrouwen te vergroten.

Kies de juiste maat en pasvorm

Het begint allemaal met het vinden van ondergoed dat écht goed past. Te strak ondergoed zit namelijk niet alleen niet lekker maar kan ook lelijke lijnen veroorzaken. Te los ondergoed kan dan juist weer gaan kreuken en daardoor zichtbaar worden. Neem de tijd om je maat te bepalen en kies voor ondergoed met een pasvorm die comfortabel maar niet te strak is. Vind je het lastig om de goede maat te bepalen? Bij winkels zoals Hunkemöller kan je jezelf gemakkelijk laten opmeten zodat je precies weet welke maat BH je nodig hebt. Handig!

Ga voor naadloos ondergoed

Naadloos ondergoed is natuurlijk speciaal ontworpen om zichtbare lijnen te voorkomen. Je krijgt op deze manier geen naden die door je kleding heen zullen schijnen. Investeer een aantal goede naadloze slips, boxershorts of strings zodat je altijd passend ondergoed in huis hebt voor wanneer je het nodig hebt.

Kies de juiste kleur

De kleur van je ondergoed kan een groot verschil maken. Kies bij het dragen van lichte kleding voor ondergoed in een huidkleurige tint die dicht bij je eigen huidskleur ligt. Dit minimaliseert de kans dat je ondergoed zal doorschijnen. Voor donkere kleding kun je het beste kiezen voor ondergoed in dezelfde kleur.

Strings zijn je grootste vriend

Vind je het niet erg om wat minder bedekt te zijn onder je kleding? Dan zijn strings een erg goede optie. Door het minimale stofoppervlak verminder je de kans op zichtbare lijnen aanzienlijk. Zorg er wel voor dat je kiest voor een goed passende string om ongemak te voorkomen.

Vermijd kant en dikke stoffen

Hoewel kant er misschien verleidelijk uitziet, kan het vaak zorgen voor zichtbare lijnen onder strakke kleding. Dikke stoffen, zoals badstof of gebreide stoffen, kunnen ook ongewenste lijnen creëren. Kies in plaats daarvan voor gladde en dunne stoffen die beter samengaan met de meeste outfits. Wanneer je in de winter een dikke trui draagt maakt zo’n kanten BH natuurlijk niets uit en zal deze niet opvallen. Voor dat ene leuke (maar dunne) zomerjurkje kies je liever voor een ander model!

Gebruik shapewear

Shapewear kan een geweldige oplossing zijn om zichtbare lijnen te verminderen en je figuur glad te strijken. Wil jij graag shapewear dragen onder een jurk? Kies dan voor naadloze shapewear die je probleemgebieden aanpakt zonder hierbij lelijke lijnen te creëren.

En dat waren mijn tips alweer! Vergeet trouwens ook niet je outfit te checken in meerdere spiegels door het hele huis of vraag aan een vriend of vriendin of hij of zij even wil beoordelen of je ondergoed (teveel) opvalt. Het is namelijk helaas zo dat die ene witte broek in het pashokje niet leek door te schijnen maar wanneer je in de volle zon staat wel. En dat vindt niet iedereen een fijn idee. Een extra check is dus ook nooit mis!

Wat draag jij graag onder lastige outfits? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.