Huidverzorging

Weleda – Amandel Verzachtende Gezichtscrème

Gezichtscrème, oh zo belangrijk maar soms oh zo duur! Helaas komen de meeste (goede) gezichtscrèmes met een flinke prijs maar vandaag laat ik er een zien die iets meer budget-proof is. Deze gezichtscrème van Weleda is speciaal gemaakt voor de gevoelig huid en belooft de huid te kalmeren en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zijn jullie benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

De verpakking is rustig, praktisch en vooral heel clean. Het roze maakt het lekker vrolijk en meisjesachtig! Hoewel ik zelf niet echt kan spreken van een gevoelige huid wilde ik de crème toch graag proberen. Door de flinke weersveranderingen (van heel koud naar heel heet) is mijn huid wat onrustig geworden en een kalmerende gezichtscrème is dan natuurlijk geen overbodige luxe!

Hierboven zie je nog eens duidelijk wat de creme belooft. Benieuwd naar de ingrediënten? Hier zie je ze nog allemaal even op een rijtje:

Amandelolie verzacht de gevoelige huid, brengt haar tot rust, verzorgt en maakt de huid soepel.
Melkzuur werkt vochtgevend en brengt de zuurgraad van de huid in balans, zodat haar beschermend vermogen verbetert.
Pruimenpitolie verzorgt de gevoelige huid met onverzadigde vetzuren en geeft een zachte amandelgeur.
Xanthaan, een product van micro-organismen, werkt als een natuurlijk verdikkingsmiddel en stabiliseert de emulsie.
Glycerine uit verschillende soorten plantenoliën, zoals koolzaadolie, kokosolie of palmolie, geeft een product stevigheid, werkt vochtvasthoudend en maakt de emulsie glad. Daarnaast regelt glycerine, afhankelijk van de hoeveelheid, de opname en afgifte van water in de huid.
Vetzuurglyceride uit verschillende soorten plantenoliën, zoals koolzaadolie, kokosolie of palmolie, werkt als emulgator (verbindt vette en waterige delen).
Bijenwashydrolysaat werkt als emulgator en wordt verkregen door verzeepte bijenwas met loog (kaliumhydroxide) te behandelen. Beschermt bovendien de gevoelige huid zonder deze af te sluiten.
Water dient ter verdunning.
Alcohol uit suikerbieten, fruit en graan werkt als oplosmiddel bij het maken van extracten en werkt conserverend.

Voor €13,99 krijg je een tube van 30ML en hier doe je aardig lang mee. Ik vind dit een erg fijne prijs voor een gezichtscrème die je bijvoorbeeld ook als nachtcrème en verzorgende crème na het scheren kunt gebruiken! Als je het vergelijkt met mijn andere crèmes (dermalogica) is deze crème lekker budget te noemen.

En wat vind ik er nu eigenlijk van?

Ik vind deze crème zeker zijn beloftes waarmaken! Zoals ik al zei had ik last van wat rode plekjes en deze waren zo goed als onzichtbaar geworden na een aantal keren geslapen te hebben met een flinke laag van deze crème op mijn gezicht. Ik moet zeggen dat Weleda mij zeker verrast heeft! De crème brengt ook erg fijn aan en smeert gemakkelijk uit. Het enige punt wat ik kan bedenken is de geur, het product is namelijk geurloos. Hoewel dit product gemaakt is voor de gevoelige huid (en de crème daarom waarschijnlijk geurloos is) geef ik toch de voorkeur aan een crème met een lekkere frisse geur. Maargoed, de creme doet zeker zijn werk en is voor €13,99 zeker een aanrader mocht je hier en daar wat plekjes en/of een onzuivere huid hebben. Hoewel hij is gemaakt voor een gevoelige huid kan ik hem ook zeker aanraden voor de normale huid! Ik vind hem voor mijn huid namelijk ook erg fijn werken en ik heb over het algemeen een ‘gemiddelde’ huid.

Gebruiken jullie wel eens producten van Weleda?

Weleda is o.a. te koop bij De Tuinen en verschillende drogisterijen.

18 thoughts on “Weleda – Amandel Verzachtende Gezichtscrème”

    1. Ik heb zelf een droge huid gehad en zelf cremes en pillen van de dermatoloog hielpen niet goed en ben bij toeval Aloë vera gel/crème gaan smeren van de tuinen en me huid was binnen 3 weken totaal verandert en is het sindsdien gebleven en het is super natuurlijk en niet duur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.