Welke laadpaal is de beste optie voor jou?

Elektrische auto’s zijn hot. Niet alleen gelden op elektrische auto’s veel aantrekkelijke fiscale voordelen, elektrische auto’s zijn ook veel beter voor het milieu. Waarom een elektrische auto nou zoveel beter voor het milieu is dan een traditioneel model? Dat is eigenlijk heel simpel. Elektrische auto’s stoten namelijk geen CO2 uit. Er worden geen fossiele brandstoffen gebruikt voor elektrische auto’s en dit betekent dus ook geen stikstof, geen fijnstof en geen roet. Dat is nogal een verschil! Wat door veel mensen ook als een voordeel wordt gezien is dat elektrische auto’s veel minder geluid produceren en dat de batterijen van elektrische auto’s gerecycled kunnen worden. Heel veel (duurzame) voordelen dus en mede hierdoor kozen al veel mensen voor een elektrische auto. Wanneer je op het punt staat om een elektrische auto aan te schaffen zijn er wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Het kiezen van de juiste laadpaal bijvoorbeeld. Wanneer je hiervoor nog nooit een elektrische auto hebt aangeschaft is dit hoogstwaarschijnlijk nieuw voor je namelijk. En zonder laadpaal wordt het opladen van je elektrische auto natuurlijk lastig! Welke laadpaal jij het beste kunt aanschaffen? Dat lees je in dit artikel.

Laadpaal type 1 of type 2

Een laadpaal kopen kan in het begin wat lastig zijn aangezien verschillende vaktermen wellicht nieuw voor je zijn. Zo wordt er veel gesproken over een laadpaal type 1 of een laadpaal type 2. Wat is het verschil tussen deze twee? Dat verschil zit hem vooral in de laadkabel die geïntegreerd is in het laadstation. Een type 1 laadpaal heeft een laadkabel met een type 1 stekker. Een laadpaal type 2 heeft juist een stekker met jawel, een type 2 aansluiting. Welke laadpaal jij dan nodig hebt? Dat is afhankelijk van jouw elektrische auto en waar deze compatibel mee is. Laat je dus goed informeren voordat je hier een keuze in maakt.

Een 1 of 3 fase laadpaal

Dan nog zo’n ingewikkelde term welke je regelmatig voorbij ziet komen. Kies je voor een 1-faseaansluiting of voor een 3-fasenaansluiting? Ook daar een antwoord op geven valt eigenlijk best wel mee. Om te bepalen wat voor laadpaal je bij jou thuis kunt plaatsen moet je weten hoe jouw woning op het stroomnet is aangesloten. Kijk daar bij naar 2 belangrijke punten: de stroomsterkte van de aansluiting (in ampère, afgekort ‘A’) en het aantal fasedraden van de aansluiting. Dat is er één, een 1-faseaansluiting, of dat zijn er drie, een 3-fasenaansluiting.

Vind je het toch wat lastig om te besluiten welke laadpaal nou de beste optie is voor jouw elektrische auto? Dan kan je natuurlijk ook om advies vragen. Dit kan bijvoorbeeld bij CableSoolutions, een grote en professionele aanbieder binnen dit gebied.

Wat vinden jullie van elektrische auto’s? Ik ben benieuwd naar jullie mening en ervaringen!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.