Welke verschillende hekwerken bestaan er?

Wanneer een vriendin je een foto van haar zojuist gekochte huis laat zien reageer je daar waarschijnlijk heel enthousiast op. Een nieuw huis, wat spannend! Nieuwe meubels, mooie verfkleuren van nu op de muur, accessoires bij elkaar zoeken… het klinkt allemaal heel leuk en ontspannend. Wanneer de verhuizing eenmaal daar is voelt het natuurlijk allemaal heel anders. Dan kom je ineens in een omgeving gevuld met aannemers, schilders, loodgieters en heel veel dure rekeningen terecht. Je zult namelijk moeten starten bij de basis van je huis! En daarbij is comfort erg belangrijk maar veiligheid nog veel meer. Wanneer je een groot huis hebt met daarbij wat grond is het dan wel zo fijn om een mooi hekwerk om je huis te hebben. Heeft het huis dat op dit moment nog niet? Dan is het tijd om jezelf eens goed te gaan verdiepen in de verschillende mogelijke hekwerken. Een hekwerk voor de tuin kopen vergt namelijk wat vooronderzoek. Welke hekwerken zijn er namelijk? En welke hekwerken zouden een goede optie zijn voor jouw woning? Je leest het in deze blogpost.

1. Dubbelstaafmat hekwerk

De eerste optie waar je voor kunt kiezen is een dubbelstaafmat hekwerk. Dit hekwerk bestaat uit drie stalen staven waarvan twee staven horizontaal zijn en één staaf verticaal. De dubbelstaafmat hekwerken zijn verzinkt en daarna voorzien van een mooie poedercoat. Dit zorgt er niet alleen voor dat het hekwerk er mooi uitziet (en dat is zeker belangrijk!) maar ook dat het hekwerk bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en bijvoorbeeld niet kan roesten. Een verroest hekwerk is natuurlijk geen mooi gezicht dus verdiep je van tevoren goed in het materiaal wat je kiest. Doordat dit specifieke hekwerk niet roest is dit hekwerk dus ook zeker een duurzame keuze.

2. Spijlen hekwerk

De tweede optie is een spijlen hekwerk wat in de volksmond ook wel een industrie hekwerk wordt genoemd. Je kunt een spijlen hekwerk prima aanschaffen voor een (groot) bedrijfspand maar dit soort hekwerken worden ook erg vaak ingezet voor woningen. Deze hekwerken zorgen namelijk voor erg goede beveiliging maar zien er ook nog eens erg mooi strak en stijlvol uit. Je kunt ze bij MT hekwerken zelfs in een kleur naar keuze laten leveren. Hoe tof is dat?

3. De juiste poort kiezen

Kiezen voor een hekwerk wat bij jouw situatie past is natuurlijk de eerste stap maar vergeet niet dat je ook een voor een passende poort moet kiezen wanneer je een hekwerk wilt gaan aanschaffen. Er bestaan namelijk verschillende opties met allemaal hun eigen voor- en nadelen. Ze hebben natuurlijk ook allemaal een andere functie. Zo kan je kiezen voor een looppoort, een dubbele poort, een tuinpoort of juist een inrijpoort. Je kunt het beste jouw situatie en wensen voorleggen aan een specialist, dan kan hij/zij je precies vertellen welke poort het beste bij jouw wens past.

Heb jij op dit moment een hekwerk rondom jouw woning? Of zou je juist heel graag nog ooit een hekwerk rondom jouw woning willen laten zetten? Ik ben benieuwd naar jullie mening en ervaringen!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.