Wit – Witter – Witst

kamercollage

Ik zie geregeld video’s voorbij komen waarin volwassen mensen advies geven aan hun jongere ‘ik’. Nu kan ik hier wel een diepgaand advies gaan neerzetten maar als ik mijn 16-jarige zelf een grote tip mag geven is dat het zonder twijfel het a.u.b. niet donker verven van je muren. Toen ik 16 was maakte ik namelijk net een jaar youtube-video’s en begreep ik nog helemaal niets van woorden als lichtinval en uitspraken als “hoe meer wit hoe beter”. In beautyblogland is die laatste zin namelijk erg belangrijk. Wit weerkaatst het aanwezige licht en dat kan je zo twee of drie softboxen schelen. Maargoed, ik was 16 en met mijn liefde voor taupe liet ik de muren van mijn chill/werkkamer volledig donker maken met bruin behang wat verkocht werd onder de naam ‘taupe’. De jaren daarna heb ik daar flink spijt van gekregen.

collagewit

Mooie lichte foto’s maken voor mijn blog? Ging niet. Video’s opnemen zonder dat het leek alsof ik in een suf en donker hoekje was geduwd? Ging ook niet. Na vier jaar vond ik het wel genoeg geweest en was het klaar met mijn donkere muren. Het heeft even wat bloed, zweet en tranen gekost maar mijn muren zijn eindelijk wit! Eerlijk? Dit had ik veel eerder moeten doen. Foto’s komen veel mooier uit, filmen kan nu gewoon tegen de witte muur en een lichte kamer is bovendien veel beter voor je humeur. Hierboven zie je de make-over.. begrijpen jullie nu mijn punt? Mijn werkkamer is natuurlijk nog niet helemaal af en daarom ben ik de afgelopen dagen druk bezig geweest met het verzamelen van inspiratie op Pinterest. Er is zoveel mogelijk met wit! Pastel, dierenprintjes, hout, zwart-wit… ik word er in ieder geval helemaal gelukkig van. Hierboven zie je mijn inspiratiebeelden.

Welke kleur heeft jouw kamer? En wat zou je nog graag willen veranderen?

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

28 Comments

 1. beautyinsideandoutNL

  Ik had bij mijn ouders thuis echt allemaal verschillende kleuren op de muren, maar nu in mijn eigen huis voornamelijk veel wit en dat is inderdaad een stuk makkelijker filmen! Het staat ook zo mooi ‘clean’.
  beautyinsideandoutNL onlangs geplaatst…Eindresultaat sporten & gezonder leven ( met before/after foto’s)My Profile

 2. Idhuna

  Mijn kamer is een beetje grijs/wit. IK vind wit ook het mooiste, staat beter vind ik :)
  Idhuna onlangs geplaatst…Update blog!My Profile

 3. Beautydiarynl

  Mijn kamer is grijs/wit, ben er erg blij mee! ;)
  Ik hou van wit haha, is zo rustig!
  Beautydiarynl onlangs geplaatst…Beyoncé Rise parfumMy Profile

 4. Frauke

  Haha oh i feel you! Vroeger was ik ook van het donkere, maar wit is zooo veel fijner! Rustiger en inderdaad ook mooier! Jouw kamer ziet er echt leuk uit! X)
  Frauke onlangs geplaatst…Do a date: geocachen + picnickenMy Profile

 5. Neeltje | Thoughts in Style

  Mijn kamer is een hele lichte kleur grijs met een hele lichte kleur roze en het staat leuk! Het maakt mijn kamer lekker licht en er is toch wat kleur aanwezig :) x
  Neeltje | Thoughts in Style onlangs geplaatst…Ready? Steady? Cook! | Summer DinnerMy Profile

 6. Benay Vaneese

  Ik ben ook helemaal los aan het gaan op pinterest met zulke plaatjes. Mijn vriend en ik gaan verhuizen en daar wordt mijn blogkantoortje ook helemaal wit. Kan niet wachten, want het duurt nog wel even voordat we de sleutel krijgen en dan moet het nog verbouwd worden. Eerst maar is lekker pinterest afstruinen naar ideeën.
  Benay Vaneese onlangs geplaatst…Make Up Monday: Wenkbrauw tutorial UPDATEMy Profile

 7. Shaz

  De muren zijn nu lichtroze en lila. In mijn nieuwe huis wil ik graag een mix hebben van gebroken wit/beige/taupe. De kamers zijn dan licht, maar toch een warme uitstraling.
  Shaz onlangs geplaatst…Mijn vakantieverslag: Kroatië en Italië 2014My Profile

 8. Manouk

  Één muur is paars en de rest is wit. In mijn kamer kan ik sowieso geen mooie foto’s maken want ik heb één groot raam en de zon staat atijd aan de andere kant van m’n kamer zegmaar. Dus meestal ga ik naar zolder.
  Manouk onlangs geplaatst…SOME VERY HANDSOME DRAWINGSMy Profile

 9. Manon

  Ik woon ergens tijdelijk waardoor ik de muren niet mag schilderen, in de woonkamer is het niet wit maar heel lichtgrijs wat ik opzich wel mooi vind maar zelf zou ik later sowieso voor wit kiezen, ik vind wit ook steeds mooier, het past overal bij en is zo lekker ruimtelijk :)
  Manon onlangs geplaatst…Ooglook: sweet as a candyMy Profile

 10. Xan

  Wit is inderdaad heel handig. Doet de kamer ook lichter lijken. Mijn kamer heeft 2 groene muren en 2 blauwe. Ik vond het toen leuk. Nu wil ik een lila kleur en de rest een ivoor kleur. Even kijken wanneer ik dat ga doen.
  Love,
  Xan onlangs geplaatst…Rimmel London: Velvet Matte NagellakMy Profile

 11. Amelie

  Ik heb hetzelfde, mijn plafond is geel, nog van toen ik klein was, maar daardoor is alles altijd gelig op foto’s. Gelukkig zit ik nu doordeweeks op kamers waar wel alles licht en wit is!
  Amelie onlangs geplaatst…Budget Kwasten Aanraders – Part 2My Profile

 12. Tessa | Raspberry & Ripped Jeans

  Ahh leuk om te lezen! Mijn kamer is ook bijna helemaal wit en het is ook zo fijn! Heerlijk om foto’s te maken voor mijn blog :) liefs
  Tessa | Raspberry & Ripped Jeans onlangs geplaatst…Timeless BasicsMy Profile

 13. Floor

  Dit klinkt heel bekend voor mij, haha! Ik heb deze zomer ook mijn ‘taupe’ (eigenlijk gewoon bruine) muren wit laten verven. Mijn kamer lijkt zo veel ruimer! Echt het beste idee ooit.

 14. Nicole

  Ik vind dat echt prachtig, dat witte interieur. Ik vind het dan wel mooi als het wel gecombineerd is met hout, dat geeft het een wat warmer gevoel. Hele mooie foto’s.
  Nicole onlangs geplaatst…4x Essence reviewMy Profile

  1. Sharon

   Dankjewel! Ik vind hout ook zo prachtig gecombineerd met wit..

 15. Floor

  Hee! Ik heb je genomineerd voor de Sunshine Blogger Award! Als je op mijn blog kijkt, kun je zien wat je daarvoor moet doen! Liefs, Floor – beautyskirt.wordpress.com

 16. Jill

  Ik ben het echt zó met je eens, dat heb ik ook wel geleerd, je kunt je muren beter wit houden en met kleur gaan werken in de accessoires! En wat een PRACHTIGE foto’s Sharon! Hele mooie inspiratie!
  Jill onlangs geplaatst…After MondayMy Profile

 17. Marloes/GLAMOURMOES

  Ik heb ook veel witte muren en één muur met patroon behang. Ik vind teveel wit, ook zo steriel, dus wilde graag wel een muur met kleur.

 18. Amy

  Ik was altijd al gek op wit! Helaas heeft mijn jongere zelf ooit eens gekozen voor blauw tapijt.. Blunder! Inmiddels heb ik al jaren een lichte vloer en nu witte muren met 1 muur heel, heel licht grijs!
  Amy onlangs geplaatst…Wat ik droeg in AntwerpenMy Profile

  1. Sharon

   Hahaha oei, zelfde probleem dus! Licht grijs lijkt me ook erg mooi!

 19. Manon

  Witte intérieur vins ik echt mooi, ik heb het zelf ook op mijn kamer.
  Manon onlangs geplaatst…2 mooie boeken van John GreenMy Profile

 20. Marjelle

  Op mijn slaapkamer is 1 muur licht olijfgroenig en de rest wit, lekker richt maar ook fris.. Bevalt mij wel goed

 21. Donna Luisa

  Wat een fijne inspiratie! Gelukkig zijn mijn muren ook wit. Dat scheelt inderdaad enorm met het maken van foto’s en video’s! X

 22. Emma

  Ik heb licht behangpapier met een tikkeltje blauw er doorheen. Hierdoor is het alsnog best licht in mijn kamer, alleen zou ik het liever gewoon wit verven.. Ik ben het behang nu wel zat.

 23. Kim

  Ik heb momenteel mijn kamer in de steigers en ik ga ook voor de basis wit.
  Kim onlangs geplaatst…StrandstoelMy Profile

 24. Anissa

  Grappig dat ik dit vandaag lees. Ik heb net met mijn vader de muur wit geverfd en zondag gaan we de andere kant mintgroen verven. Lekkere lichte kleuren en mooie als je het aan mij vraagt. Mooie foto’s trouwens!

 25. Nadia

  Wit is altijd al mijn favoriete kleur geweest (niet roepen dat wit geen kleur is haha) maar toch heb ik mijn kamer wit met oudroze en bruin geverft. De muur die oudroze met bruin is zou ik ook graag wit willen hebben, maar ik twijfel of ik het allemaal nog ga verven aangezien ik graag in een paar maandjes uit huis wil.
  Nadia onlangs geplaatst…Peel off basecoatMy Profile

 26. Melissa Charlotte

  Ik heb drie witte muren, maar ook een donker paarse, die paarse zou ik graag ook gewoon wit willen hebben.
  Melissa Charlotte onlangs geplaatst…Hangop met kerstrestjesMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.