Parfum

Zadig & Voltaire – This is her / This is him

De geuren van Zadig & Voltaire zijn voor veel vrouwen een grote favoriet. Veel vriendinnen van mij hebben ‘Girls can do anything‘ in de kast staan en wanneer ik in een parfumerie loop staat er altijd wel iemand bij het Zadig & Voltaire schap. Het merk heeft inmiddels weer twee nieuwe geuren aan het assortiment toegevoegd en deze ga ik vandaag aan jullie laten zien! Het gaat in deze blogpost om Zadig & Voltaire This is her (No Rules) en Zadig & Voltaire this is him (No Rules). Lees snel verder!

Waarschijnlijk heb je Zadig & Voltaire Just Rock! parfum al wel eens in de winkel voorbij zien komen. Het is een opvallende witte en matte fles met daarop in goud ‘Zadig & Voltaire’ gedrukt. Het is een populaire geur welke ik als uitermate vrouwelijk zou omschrijven. De nieuwe No Rules geuren zijn hierop gebaseerd. Ze lijken op de Just Rock geuren maar zijn net een tikje anders.

De geuren mogen dan op hun voorgangers lijken maar de flacons zelf zijn compleet anders! Zo komt Zadig & Voltaire No Rules in een super spannende legerverpakking welke heel fris en stoer oogt. Het merk omschrijft deze prachtige geur als volgt:

Het rebelse & verslavende hart van vanille-kastanje dat de originele THIS IS HER! geur verandert in een stralende variatie. De overdosis oranjebloesem en bergamot brengen een sprankelende inflexie aan de sensuele jasmijn, terwijl de sandelhoutachtige noten in een nieuw warm zand akkoord worden omhuld. Een nieuwe olfactorische variatie vol vrouwelijkheid voor een stralende & speelse vrouw.

Hoewel ik normaal prima een geur kan omschrijven vind ik dit bij deze variatie moeilijk. De geur lijkt erg veel op voorganger ‘Just Rock’ maar ruikt net iets … speelser? Laten we zeggen dat ik No Rules eerder aan een vrouw onder de 25 zou geven en de Just Rock versie eerder aan iemand boven de 25. Maar je kunt hem beter even gaan beoordelen in de winkel haha!

De geurnoten op een rij:
Topnoot: Jasmijn voor een stralende geur.
Hartnoten: Het hart van vanille-kastanje verwarmd door oranjebloesem voor een zonne-inflexie.
Basisnoten: Het geurspoor van sandelhout, het signatuur van ZADIG & VOLTAIRE, om de kenmerkende stijl te behouden!

De mannelijke versie (let op: Eau de Toilette) heeft dezelfde vormgeving maar dan met stoer donkergroen glas. Dit is een erg sterke, kruidige en mannelijke geur. Wanneer ik deze geur met Just Rock zou vergelijken vind ik deze wat kruidiger overkomen dan zijn voorganger. Zadig & Voltaire geeft de volgende omschrijving:

Een overdosis grapefruit geeft een krachtige frisheid aan de originele, kruidige vanille inflexie van THIS IS HIM! Het aromatische hart van geranium en lavendel geeft een twist aan deze sterke mannelijke verslaving, terwijl het sandelhout en ceder een mysterieuze sensatie geven aan deze verslavende geur. Een nieuwe, frisse en elegante olfactorische variatie voor een rock’n’roll man.

De geurnoten op een rij:
Topnoot: Een overdosis grapefruit voor een frisse geur.
Hartnoten: Een kruidige vanille gefuseerd met een aromatisch hart van geranium en lavendel.
Basisnoten: Het kenmerkende geurspoor van sandelhout versterkt door ceder.

De prijzen van deze heerlijke geuren zijn niet heel duur te noemen maar ook weer niet erg goedkoop. Ze zitten een beetje in het midden. Zo betaal je bij Douglas op dit moment de volgende prijzen:

No Rules for her EdP – €68,59 (50ML)
No Rules for him EdT – €53,37 (50ML)

Heb jij eigenlijk al een geur van Zadig & Voltaire in huis?

Tip: benieuwd naar de andere geuren van Zadig & Voltaire? Ik schreef ook een review over Girls Can Do Anything van het merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.