Zelf soep maken – 3 tips!

Ik ben sinds januari dit jaar weer fulltime aan het ondernemen en dat betekent dat ik veel vanaf huis werk. Om voor wat afwisseling te zorgen werk ik gemiddeld één dag in de week in een gezellig lunchcafé maar de rest van de week tover ik mijn eethoek om tot kantoorplek. Een groot voordeel van werken vanuit huis vind ik dat je elke dag opnieuw de lunch van je dromen kunt realiseren. Of je nu voor een uitgebreide toast met avocado gaat of zelf een heerlijke soep in elkaar zet met je eigen soepmaker, het kan allemaal. Dat laatste doe ik steeds vaker (met de restjes van de dag ervoor) en daar gaat het artikel van vandaag ook over. Zelf een soep maken is namelijk super gemakkelijk én heel erg leuk. Lees snel verder voor drie kort maar krachtige tips waarmee je jouw zelfgemaakte soep nóg leuker en lekkerder maakt.

1. Laat je niet afschrikken door imperfecties

Wist je dat overrijpe producten vaak meer smaak afgeven dan super verse producten? Groentes die er niet meer zo mooi uitzien (maar nog wel prima smaken) kan je dus zonder problemen gebruiken voor een soepje. Gooi je overgebleven stukken groente dus ook niet weg maar gebruik ze voor een heerlijke soep. Dat is niet alleen een goede keuze voor je portemonnee maar ook voor de wereld. Onnodig eten weggooien is namelijk echt not done in deze tijd!

2. De juiste substantie

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik ben bij soepen vrij kritisch over de dikte. Ik vind waterachtige soep vaak te veel op een drankje lijken (ik wil soep namelijk wel echt als een gerecht zien) en een te dikke soep wil je natuurlijk ook voorkomen. Wist je dat je de substantie van een soep achteraf nog gemakkelijk kunt aanpassen? Een te dikke soep los je gemakkelijk op met een beetje extra bouillon en een te waterige soep maak je gemakkelijk wat dikker met wat maïzena. Dat scheelt je dus een hoop stress de volgende keer!

3. Presentatie

Wanneer je soep eenmaal af is mag je ook best wat aandacht besteden aan de presentatie. Je hebt er immers veel liefde en aandacht aan gegeven! Serveer je soep dus ook in een mooi diep bord of presenteer de soepjes in glazen op een robuuste borrelplank met wat brood. Wees lekker creatief op dit gebied want alles mag natuurlijk wanneer het om jouw zelfgemaakte soepjes gaat!

Maak jij eigenlijk wel eens een soepje thuis? Ik ben benieuwd naar jullie eigen tips op dit gebied! En wanneer je zelf nog nooit een soep hebt gemaakt raad ik je zeker aan om dit eens te doen. Je kunt via Google of Pinterest namelijk oneindig veel recepten vinden voor super simpele soepen (of hele uitgebreide recepten, net waar je naar op zoek bent) dus jouw gezonde én lekkere soepje heb je binnen no-time op tafel staan.

Wat is eigenlijk jouw favoriete soep? Veel kookplezier en eet smakelijk!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

One Comment

  1. Naomi

    Mijn favoriete soep is eigenlijk een lekkere pompoensoep!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.