Zo maak jij de lekkerste ijskoffie in je eigen keuken!

IJskoffie is een heerlijk verfrissend drankje wat vooral in de zomer door veel mensen gedronken wordt. Niet alleen is koude koffie namelijk een stuk lekkerder dan warme koffie wanneer de zon (flink) schijnt, je krijg op deze manier namelijk ook nog gewoon alsnog je dagelijkse shot cafeïne binnen. The next best thing in de zomer dus. Natuurlijk heb je ook nog mensen die ijskoffie prefereren boven normale koffie en ik behoor toevallig ook tot deze groep. I can’t help it, ik ben nu eenmaal gek op ijskoffie! Het is gemakkelijk te maken en smaakt heerlijk. Met de juiste ingrediënten en een paar stappen kun je thuis ook gemakkelijk een lekkere én verfrissende ijskoffie maken. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder

De eerste stap is natuurlijk het maken van de koffie. Bij jouw ideale ijskoffie past natuurlijk ook jouw favoriete koffie. Houd jij wel van een sterk bakkie? Kies dan voor een koffiesoort die daarbij past. Houd je eigenlijk niet van koffie maar vind je een zoete en zachte ijskoffie wel lekker? Ga dan voor een minder sterke koffie. Er zijn tegenwoordig ongelofelijk veel koffiesoorten verkrijgbaar dus er zit sowieso ook een versie tussen die jij lekker vindt. Bekijk bijvoorbeeld de mogelijkheden maar eens op Koffiecentrale.nl.

Wanneer de koffie klaar is laat ik deze eerst even afkoelen en daarna voeg ik hier een beetje siroop en wat melk aan toe. Door eerst de koude melk toe te voegen (en niet eerst de ijsblokjes) voorkom je dat de ijsblokjes direct gaan smelten door de hete koffie. Waterige koffie wil je tenslotte voorkomen. De melk haalt de temperatuur al iets naar beneden. Je ijskoffie moet namelijk koud en romig worden, niet lauw en waterig!

Pak vervolgens een mooi hoog glas en vul dit glas met een paar ijsklonten. Hoe groter hoe beter, dan smelten ze namelijk minder snel. Giet de koffie over het ijs en meng het geheel nogmaals. De koffie moet over de ijsblokjes stromen, zodat het ijs de koffie verkoelt. Roer de koffie nogmaals goed door totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Als laatste kun je je ijskoffie nog extra opleuken met wat slagroom en bijvoorbeeld een swirl van caramelsiroop. Voeg dit toe voordat je de ijskoffie serveert.

En zo makkelijk is het! Voeg om het feest compleet te maken nog een leuk (herbruikbaar) rietje toe aan je ijskoffie en je drankje is ready to drink. Geniet ervan!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.